Louna-Lumia Seikkula (alle 57 kg) kamppaili tiukat ottelut Latvian Riiassa käydyissä alle 18-vuotiaiden EM-kilpailuissa edeten lopulta sarjassaan sijalle 9. Ensimmäisessä ottelussa kaatui heti 20 sekunnin kohdalla Kreikan Stavriani Tasiopoulou waza-arin arvoisella pistesuorituksella. Louna-Lumia jatkoi määrätietoisilla otteilla matossa ja haki kreikkalaisesta käsilukon ja Ippon-suorituksen ajassa, kun ottelu ei ollut ehtinyt vanheta minuuttiakaan.

Voit katsoa ensimmäisen ottelun tästä

Seuraavaan otteluunsa Rovaniemen Koyaman urheilija sai vastaansa Turkin Rayhan Oguzin, joka oli ensimmäisellä kerralla ollut ylivoimainen kohdatessaan ukrainalaisvastustajansa. Lapin tyttö ei tätä kavahtanut, vaan nappasi ottelun heti alkumetreillä haltuunsa ja sai hyökättyä yllättäen turkkilaisen. Ottelu eteni Louna-Lumian hallinnassa, vaikka ajoittain Oguzin pystyi vaarallisenkin näköisesti haastamaan. Seikkulan puolustus ei murtunut, vaikka passiivisuusvaroituskin napsahti taululle. Otto Favén sai jännittää matsin loppuun asti, sillä kamppailu arvokisan otteluvoitosta osoitti kovaa taistelutahtoa molemmilta. Louna-Lumia pystyi hyödyntämään ulottuvuuttaan ja ottamaan ottelun omiin käsiinsä. Seikkula kesti paineen alla ja kunto riitti. Onnistumisen ilo välittyy videoltakin täysiaikaisen ottelun päätyttyä waza-ari-voittoon. Voit katsoa ottelun tästä linkistä.

Kolmanteen ottelussaan Louna-Lumia kohtasi Ranskan kokeneen Maylis Rozanin, joka oli sarjan ykkössijoitettu ja IJF:n World Rankingissa sijalla 2. Pohjoisen puhuri ei kuvia kumarrellut, vaan lähti rohkeasti otteluun. Rozani sai noin 30 sekunnin kohdalla tehtyä waza-ariksi tuomitun heiton. Väkivahvalla ranskattaren oli pistettävä kaikki taktiikkaosaaminen ja vahva puolustus peliin, kun Louna-Lumia haastoi rohkeasti ja pyrki saamaan omia yrityksiään läpi tässä kuitenkaan onnistumatta. Täysiaikainen ottelu ei tuonut suomalaiselle pisteitä, joten poolifinaalin voittajaksi julistettiin Maylis Rozan, joka pääsi suoraan jahtaamaan mitalipaikkaa ja Seikkulan ottelupäivä jatkui keräilyissä. Tuossa vaiheessa pronssiinkin mahdollisuudet ovat vielä auki. (Lopulta Rozan ylsi EM-pronssille.) Voit katsoa Seikkulan ottelun tästä linkistä.

Keräilyotteluun rovaniemeläinen sai vastaansa Portugalin Mariana Simoesin. Heti alusta alkaen ottelu oli tiukkaa kamppailua, jossa molemmat tekivät tasaisesti yrityksiä. Seikkula joutui puolustautumaan ja sain ensimmäisen varoituksen noin 1,5 minuutin kohdalla. Noin kahden minuutin kohdalla Simoes sai rullattua waza-arin ja pyrki jatkamaan matossa, josta Seikkula kampesi itsensä ylös ja takaisin peliin. Louna-Lumia pääsi kuittaamaan waza-arin noin 2,5 minuutin kohdalla videotuomareiden tilannetarkistuksen jälkeen. Tasaväkinen kamppailu näkyi nyt myös pistetaululla, kun otteluaikaa oli jäljellä vain reilu minuutti. Varsinaisella otteluajalla ei ratkaisua saatu, vaan tämä tapahtui vasta jatkoajalla. Louna-Lumia teki useita erilaisia yrityksiä ja oli saamaisillaan jo matossakin lukkoa, mutta yritys jäi kesken. Hän hallitsi ottelua ensimmäiset 1,5 minuuttia, mutta sai puolustaessaan varoituksen. Melko pian tuon jälkeen Mariana Simoes pääsi yllättämään waza-arin arvoisella pistesuorituksella ja näin Lapin neidon ottelut päättyivät. Simoes sijoittui lopulta sijalle 7. häviten seuraavan keräilyottelunsa. Voit katsoa jännittävän ottelun  täältä. Lapin neito Louna-Lumia Seikkula tekee yhteenvetoa Judoliiton Facebookin ääniviestissä seuraavasti:

”Koko päivän feelis oli tosti hyvä ja pysty uskoon itteensä ja siihen, että pystyy ihan mihin vaan. Tänään tuli otettua monta hyvää matsia ja olen niihin kaikkiin tyytyväinen.”

Lahden Judoseuran Ella Lavikainen otteli alle 63 kg:n painoluokassa. Portugalin Adriana Torresin. Täysiaikaista ottelua voisi luonnehtia mattojudokamppailuksi, joka päättyi vain muuta sekunti ennen varsinaista otteluaikaa vastustajan heittäessä suomalaisen nipin napin kyljelleen. Lopputuloksena tiukka matsi ja waza-arin tappio. Voit katsoa ottelun alta.

 

Alle 18-vuotiaiden EM-kilpailujen ensimmäinen ottelupäivä Latvian Riiassa päättyi suomalaisten osalta avausottelun tappi0on.

Tampereen Judon Rasmus Vauhkosen (alle 60 kg) EM-debyytti jäi tänään yhteen otteluun georgialaista Tornike Moshiashviliä vastaan. Otto Favén rapotoi matsista seuraavasti:

”Rasmus oli hyvin latautunut otteluun ja pyrki aktiivisesti haastamaan georgialaista. Kahdesta yliastumisesta huolimatta peli oli vielä auki. Rasmus hyökkäsi lonkkaheitolla, josta vastustaja koukkasi ulkokautta Rasmuksen selälleen Ipponin arvoisesti.”

Voit katsoa otteluvideon alta (lähde IJF:n Youtube-kanava). Moshiashvili oli lopulta sarjansa 7.

Valmentaja mukana ollut vt. valmennuspäällikkö Otto Favén summaa suomalaistrion EM-kisataivalta seuraavasti:

”Oli hieno seurata, miten hyvällä asenteella kaikki ottelivat ja valmistautuivat kilpailuihin. Uskon, että tästä kokemuksesta saadaan lisää energiaa tuleviin koitoksiin.”

Tuloskaaviot löytyvät linkistä