Malagan Eurooppa cup toi mukanaan vauhtia ja erikoisia tilanteita.  Lue kisoissa valmentajana toimineen Esa Korkia-Ahon raportti paikan päältä.

Lauantaina 12.10: Roope Korhoselle otteluvoitto

Malagan EJU cupin ensimmäisenä päivänä olivat ottelemassa Suomen molemmat -73 kg ottelijat. Sarja oli muuten kisojen suurin. Lopulta 63 ottelijan nimet löytyivät kaaviosta. Roope Korhonen sai aloittaa heti aamutuimaan.

Vastaan tuli Hollannin Bergfeld. Korhonen löi yrityksiä tasaiseen tahtiin, mutta pisteitä ei tullut. Kaverin varoitustili sen sijaan täyttyi passivisuuden takia ja näin Roopelle avausvoitto 10-0.

Toiseen otteluun vastaan tuli isäntämaa Espanjan Caro Garcia, joka on kierrellyt GS-, GP- ja EM-kisoja ahkerasti. Onpa hänellä yksi voitto Zagrebin GP kisastakin. Espanjalainen otteli suht eleettömästi, mutta teki yritykset paikkaan ja nopeasti. Espanjalainen löi sode-tsuri-komin sisään ja Roope lensi ipponin arvoisesti. Vielä oli mahdollisuus keräilyihin jos kaveri voittaa poolin. Tunteja odoteltiin espanjalaisen seuraavia matseja ja hän päätyikin ottelemaan poolin voitosta unkarilaista vastaan. Oltiin jo aika varmoja, että tämän matsin hän hoitaa vaan ei hoitanut. Unkarilainen teki suoraan ekasta aloituksesta ko-uchi-garin ja ippon. Näin pitkä odottelu päättyi kassien pakkaamiseen.

Sami Rönty sai vastaansa Ranskan Djezarin. Kaverilla oli kyllä erikoinen ottelutyyli ja vahvaa kahvaa pyrki hakemaan. Ensin Samille shido passivisuudesta, sitten väärästä otteesta ranskalaiselle. Samille vielä yksi shido ja nyt oli tehtävä töitä. Hieman mukkelis makkelis tilanne ja Samille annettiin waza-ari. Aikaa oli vielä päljon jäljellä ja varoituksetkin painoi päälle. 20 sekuntia myöhemmin waza-ari otettiin kuitenkin pois ja se annettiin ranskalaiselle. Takaa-ajo vaikeutui entisestään ja lopulta ranskalainen sai heitettyä toisen waza-arin ja näin Samin matsit olivat ohi.

Sunnuntaina 13.10: Eetu Ihanamäki otteli hopealle

Harvoin on kisoissa jo toisen ottelun kohdalla matseja siirretty sääolosuhteiden takia. Nyt sekin on nähty.

Sunnuntaina Venla Laiho (-57kg) valmistautui menemään matolle, kun kaikki ottelut lopetettiin sadeveden valuessa katolta tatamille. Costa del Sol olikin yllättäen Costa del Rain. Siksi sarjat hyppeli tatamilta toiselle, kunnes myöhemmin päivällä matto saatiin käyttöön.

Suomelta oli mukana kolme ottelijaa. Venla Laihon piti olla ensin tulessa ja Eetu Ihanamäen viimeisenä. Ihanamäki aloitti lopulta suomalaisista ja otti sidonnalla voiton Ruotsin Mattssonista.

Toiseen otteluun vastaan tuli Espanjan pitkä Ba, jolla oli hankala kahvaote. Kahvasta ei ollut hyötyä matossa kun Eetu kuristi minkä käsistään irti sai. Espanjalainen ei antautunut niin taju lähti. Eetu eteni puolivälierään ottelemaan poolin voitosta. Vastaan tuli Unkarin Demeter ja jälleen Eetun vahva ne-waza puri: Sidonnalla ippon.

Semifinaalista tulikin sitten jännittävämpi kun vastassa oli Hollannin Heg. Hegille ensin shido, sitten Heg waza-arilla johtoon. Eetu pääsi kuittamaan ja tasoitti. Mentiin jatkoajalle ja Hegillä alkoi bensa loppumaan ja sai kaksi shidoa. Kovaa kaveri kuitenkin yritti, mutta Eetu linttasi Uchi-matan sisään ja ippon.

Finaalissa oli vastassa Tsekin Svoboda ja finaalistakin tuli jännä. Tässäkin mentiin jatkoajalle ja Tsekki pääsi yllättämään Eetun vastaheitolla saaden waza-arin. Näin Eetulle kuitenkin hienosti hopeaa.

– Tämä oli enemmänkin harjoituskilpailu ja tavoite oli otella avoimemmin. Siinä onnistuin ainakin jotenkuten, tosin se sitten kostautui finaalissa, totesi Ihanamäki kilpailupäivän päätteeksi.

Venla Laiho sai vastaansa Espanjan vahvanoloisen Ballosterosin. Vahva hän olikin otteiden suhteen ja Venla ei oikein saanut otteiden kanssa taistelua haltuun. Seurauksena oli lopulta kolme shidoa ja tappio. Espanjalainen kuitenkin voitti poolin ja Venla keräilyihin,

Ensimmäisessä keräilyssä oli jälleen vastassa espanjalainen, Kamare Sissoko. Venla otti waza-arin johdon kun alla oli yksi shido. Venla piti hienosti johtonsa ja otti vielä taktisesti toisen shidon ja voitto Venlalle.

Espanja teema jatkui kun taas tuli espanjalainen Ubasant Mascaro vastaan. Venla jäi matossa nalkkiin ja aina kun meinasi tulla sinonnan julistus Venla kiemurteli pois ja tämä tapahtui monta kertaa. Muutaman kiemurtelun jälkeen sidonta kuitenkin puri ja Venlan ottelut olivat ohi.

Teo Yliruusi otteli -90 kg:ssa ja ensin kaatui Saksan Schreder. Ensin waza-ari ja sitten pitävä sidonta. Toisessa ottelussa vastaan tuli Argentiinan Cato Beriser. Ottelu oli koko ajan hyvin Teon käsissä ja hallinnassa. Mentiin jatkoajalle ja siellä teon uhkarohkea yritys kostautui ja argentiinalainen pääsi ”rullimaan” saaden waza-arin. Argentiinalainen hävisi vastavalla tavalla poolin voiton, joka olisi tiennyt Teolle keräilyjä, mutta näin siis päättyi Teonkin taival.