Judon MM-kilpailut käynnistyvät suomalaisten osalta maanantaina. YLE on mukana vahvemmin kuin koskaan ja lähetyksiä pääsee seuraamaan paitsi YLE Areenasta myös TV 2:sta.

YLE:n lajiasiantuntijaroolinsa jo vakiinnuttanut Tommi Valtonen on valmiina muun YLE:n kisatiimin kanssa. Valtonen on itsekin kokenut entinen kilpailija joka urallaan ylsi muun muassa aikuisten Suomenmestaruuteen. Viimeksi Valtonen toimi lajiasiantuntijana Jyväskylän SM-Viikolla.

Esitimme Valtoselle muutaman kysymyksen, millaista työrupeamaa hän odottaa ja miltä lajiasiantuntijan tehtävät ovat tuntuneet.

– Tähän mennessä homma on ollut hauskaa ja antoisaa. Nyt pääsee ensimmäistä kertaa kokeilemaan vähän isompaan kisaan, mikä on jännittävää, mutta myös hieno kokemus. Vaikeinta tulee varmasti olemaan ettei huuda mikkiin ”ei ei ei” tai ”joo joo” kesken suomalaisten otteluiden, kertoo Valtonen.

Suorat lähetyksen Areenaan toteutetaan Pasilan studiosta. Kooste näkyy iltapäivisin TV 2:lla aina suomalaisten ottelupäivinä.

– Odotan mielenkiintoisia kisoja niin suomalaisten osalta kuin yleisellä tasolla. MM-kilpailuista saa niin käsittämättömän määrän olympiakarsintapisteitä jo muutamasta voitosta, että ihan alkukierroksilta asti voidaan nähdä karsinnan kannalta mielenkiintoisia matseja, päättä Valtonen.

MM-kilpailut näkyvät YLE Areenassa suorana suomalaisten ottelupäivinä maanantaina, tiistaina ja torstaina. Kooste päivän tapahtumista ja suomalaisten otteluista nähdään TV 2:ssa iltaisin Maanantaina klo 20.00, Tiistaina 19.30 ja torstaina 19.00.

Maanantaina 20.5. tatamilla nähdään Luukas Saha (-66kg), Pihla Salonen (-57kg), Valtteri Olin (-73kg) ja Turpal Djoukaev  (-73kg). Tiistaina 21.5. ottelee Eetu Ihanamäki alle 81-kilon painoluokassa ja torstaina 23.5. Martti Puumalainen yli 100-kiloisissa.

Kilpailujen arvonnat on suoritettu ja Suomen joukkue on valmiina koitokseen. Ottelukaaviot löytyvät osoitteesta judotv.com.