Kotimaisten kilpailujen kärkipaikkaa kansainvälisyydellään pitävä Baltic Sea Championships oteltiin Orimattilassa viikonloppuna. Tapahtuma rikkoi 500 osallistujan rajapyykin.

– Hieno asia että kilpailu jatkaa kasvuaan. Tämä on tärkeä tapahtuma erityisesti meidän nuorille hankkia kansainvälistä kokemusta ja saada vielä hyvä leiripäivä päälle, kertoo Nuorten Olympiavalmentaja Eetu Laamanen.

– Kilpailujen taso oli vieläkin parempi kuin edellisellä kerralla. Suomalaisetkin ovat kehittyneet, mutta vielä on töitä tehtävänä, sekä teknisesti että fyysisesti, analysoi kilpailujen päätteeksi nuorten Akatemiavalmentaja Alain Calderin.

Tatamilla nähtiin edustettuna urheilijoita useista eri maista – jopa 68 seurasta. Pohjoimaiden lisäksi urheilijoita oli saapunut paikalle Saksasta, Virosta, Latviasta, Itävallasta ja Belgiasta. Mitalitilaston kärkipaikan otti virolaisseura Tallinn Sports Academy perässään kolme ruotsalaisseuraa. Suomalaisseuroista parhaaksi viidennelle sijalle ylsi Helsingin Meido-Kan.

Tuomarityöskentely läpi ison tapahtuman ansaitsee erityiskiitoksen: Keskittymiskykyä kysyttiin mutta sitä tuomareilta löytyi läpi kahden kilpailupäivän. Työn jälki keräsikin ansaittua kiitosta.

– Suomalaisille tuli menestystä hyvin kaikissa ikäluokissa. Erityisesti lämmitti, että meillä on hyviä nuoria nousemassa alle 15-vuotiaiden ikäluokasta eteenpäin, kuten esimerkiksi alle 15-vuotiaiden lisäksi ylemmässä ikäluokassa urakoineet Koyaman Sara Mäntykenttä ja Orimattilan Judoseuran Topi Silen, kertoo Laamanen.

– On tärkeää että meillä on kotimaassa iso kansainvälinen kilpailutapahtuma. Se madaltaa kynnystä hankkia kansainvälistä kokemusta. Lisäksi Orimattilan Judoseura on onnistunut järjestelyissä erinomaisesti onnistuen vuosi toisensa jälkeen pitämään tapahtuman houkuttelevana kansainvälisesti. Tämä ei ole helppo tehtävä, toteaa valmennuspäällikkö Otto Favén.

Kilpailujen tulokset löytyvät judokisa.fi -tulospalvelusta.