Pihla Salonen taisteli tiensä vakuuttavasti semifinaaliin alle 57-kilon painoluokassa, jossa taipui kovassa kamppailussa Italian kivikovalle Veronica Toniololle. Pronssiottelussa Hollannin Julie Beurskens vei voiton jatkoajalla.

Semifinaalin Salonen aloitti agressiivisesti ja voitontahtoisesti pakottaen Toniolon puolustuskannalle. Toniolo onnistui kuitenkin hyödyntämään ensimmäisen tilaisuutensa edeten finaaliin ja lopulta mestaruuteen.

Salonen aloitti päivänsä sijoitettuna suoraan toiselta kierrokselta, jossa kukisti Georgian Nino Tsiklaurin. Seuraavassa Ranskan Alya De Carvalho joutui taipumaan porilaisen käsittelyssä. Poolin finaalissa oli Kazakstanin Dana Abdirovan vuoro. Semifinaalitappio Toniololle vei Salosen pronssiotteluun.

Pronssiottelussa vastaan asettuu Hollannin Julie Beurskens. Ottelu alkoi Salosen hienoisessa hallinnassa mutta eteni lopulta jatkoajalle. Jatkoajan ensisekunneilla Beurskens onnistui käsiheittonsa ajoittamisessa ja otti voittoon tarvittavat pisteet.

Alle 63-kilon painoluokassa otellut Louna-Lumia Seikkula eteni kahdella otteluvoitollaan poolifinaaliin, jossa Ranskan Melkia Auchecorne oli vahvempi.

Keräilyjen ensimmäisellä kierroksella Seikkula sai vastaansa Kroatian Nina Simicin, joka eteni lopulta tiukan kamppailun jälkeen pronssiotteluun Seikkulan sijoittuessa MM-tatamilla lopputuloksissa seitsemänneksi.

– Tytöiltä hyvä päivä, saatiin hyviä voittoja ja hyvä valmistautuminen molemmilta. Nyt oltiin niin lähellä, että MM-mitalin menetys tietenkin harmittaa. Varmasti tämä huomenna tuntuu kirkkaammalta. Hienoa kuitenkin, että saimme kaksi pistesijaa, johon aikaisemmin ei ole taidettu yltää. Tehty työ tuottaa tulosta, arvioi joukkueen valmentajana toiminut Sami Salonen.

Lauantaina 7.10 tatamille asteli alle 78-kilon painoluokassa Emma Krapu. Krapu sai ensimmäisen kierroksen ottelussa vastaansa Puolan Alexandra Turekin. Turek oli tällä kerralla vahvempi ja eteni toiselle kierrokselle päättäen samalla suomalaisen kilpailut.

Yhteensä MM-tatamilla mestaruuksista kamppailee 541 judokaa 68:sta maasta. Kilpailut ovat merkittävät, sillä jaossa on myös pisteitä Olympiakarsintoihin. Kilpailuja livenä voi seurata osoitteesta judotv.com. Lisätietoa kilpailuista löytyy myös Kansainvälisen Judoliiton nettisivuilta ijf.org.