Yleisten sarjojen SM-kilpailut käytiin keväällä ja kesällä SM-Viikon yhteydessä miteltiin avoimen painoluokan mestaruuksista. Nyt  ratkottiin mestaruudet joukkueiden, katan, veteraanien ja parajudon osalta.

Lempäälän Ideaparkin Bläk Boks muuntui Judon SM-kilpailujen areenaksi ja esitteli judon monipuolisuutta näyttävissä puitteissa: Joukkuekilpailuiden lisäksi veteraanit ja parajudokat kamppailivat yksilömestaruuksista ja uudet katan suomenmestarit nousivat palkintokorokkeelle.

– Yhteistyö Ideaparkin kanssa on mahdollistanut todella monipuolisen ja joustavan ympäristön näyttävien tapahtumien järjestämiselle. Kiitän sekä kisajärjestäjä Orimattilan Judoseuraa että Lempäälän Ideaparkia sujuvasta tapahtumasta sekä erinomaisista olosuhteista, kertoi Judoliiton vt. Järjestöpäällikkö Otto Favén.

– Tunnelman paikan päällä pystyi aistimaan, jännitys ja ympäristö sekä judon monipuolisuus näissä puitteissa tekivät tehtävänsä. Maaliskuun alussa 2024 tullaan viettämään todellinen judon superviikonloppu Ideaparkissa, ja sen suhteen odotukset ovat korkealla, kertoi Ideaparkin Bläk Boksin tapahtumatuottaja Taina Saha.

Nuorten joukkuekilpailun mestaruuden vei Oulun Judokerho. Katakilpailuun osallistui kunnioitettava määrä pareja. Parajudossa osallistujia nähtiin yhteensä 40 yhdestätoista seurasta. Veteraaneissa osallistujia oli yli neljäkymmentä 23 seurasta.

– Valitettavasti aikuisten Joukkuemestaruuskilpailuihin ei löytynyt Helsingin Meido-Kanille haastajia. Useamman joukkueen osallistuminen olisi ollut uskoakseni mahdollista ja tulevaisuudessa toivonkin että seurat kokoavat tulevaisuudessa rohkeasti joukkueita ja lähtevät kamppailemaan mestaruuksista, jatkoi Favén.

Kilpailujen tarkemmat tulokset löydät osoitteesta judokisa.fi.