Urheilijoita kohti Pariisia luotsaava päävalmentaja Rok Draksic ja Judoliitto allekirjoittivat jatkosopimuksen Los Angelesin Olympialaisiin 2028 asti.

Erinomaisia tuloksia tehnyt Draksic odottaa tulevaisuudelta paljon.

– Olen todella iloinen. Uskon, että olemme ottaneet ison askeleen eteenpäin tuloksissa ja olen varma että ne vielä entisestään paranevat, kommentoi Draksic.

Tuloksista näkyvin on ollut Martti Puumalaisen Masters-voitto, mutta sen takana on paljon nousevia kykyjä ja potentiaalia nuorista alkaen ja tulokset ovat kautta linjan parantuneet.

Aikuisissa korkeimmalla tasolla useat urheilijat haastavat kärkeä: Puumalaisen lisäksi Mastersissa otteli Valtteri Olin. Kahden urheilijan saaminen kilpailuun, johon pääsy edellyttää rankingsijoitusta, oli jo Suomen judossa historiallista. Lisäksi Pihla Salonen uusi EM-kilpailuissa finaalipaikkansa, joka oli kova saavutus huolimatta edellisvuoden kultamitalin vaihtumisesta hopeiseen. Nuorissa ja aikuisissa askeleita eteenpäin ottaneiden rintama on edellä kerrottua vielä laveampi.

– Halusimme varmistaa hyvissä ajoin, että nousujohteinen kehitys jatkuu Los Angelesin Olympialaisiin asti. Tämä ei ole pikamatka, vaan maraton, kuten tiedämme. Hienoa, että yhteistyö jatkuu, totesi Judoliiton puheenjohtaja Esa Niemi.

Judoliitto on keskittänyt valmennuksen Urhean Olympiavalmennuskeskukseen Helsinkiin, jossa on tarjolla kansainvälisen tason olosuhteet ja edellytykset nousta useassa lajissa nuorista aikuisten huipulle. Keskittämisratkaisu on ollut Judon osalta suuri ponnistus mutta onnistunut ratkaisu.

– Haluan kiittää Judoliittoa sekä urheilijoita luottamuksesta. Iso kiitos kuuluu myös Urhealle hyvästä yhteistyöstä ja huippuluokan harjoitusolosuhteista, päättää Draksic.