Zagrebin Grand Prix oteltiin viikonloppuna. Kovatasoisissa kilpailuissa kuuden suomalaisjudokan joukkue keräsi yhteensä neljä otteluvoittoa.

Alle 66-kiloisissa otellut Luukas Saha eteni kahdella otteluvoitollaan kolmannelle kierrokselle, jossa koki tappion Uzbekistanin Tilolovoville.  Alle 81-kiloisissa otellut Eetu Ihanamäki kuittasi voiton ensimmäisestä ottelustaan mutta koki toisessa tiukan kamppailun jälkeen tappion Ukrainan Svidrakille. Yhden otteluvoiton nappasi myös Artur Kanevets alle 90-kiloisissa. Ensimmäisessä Kanevets kukisti Ruotsin Hytösen mutta toisessa Britannian Petgrave oli vahvempi.

Valtteri Olin ja Turpal Djoukaev hävisivät ensimmäiset ottelunsa alle 73-kiloisissa, Pihla Matikainen puolestaan koki tappion ensimmäisellä kierroksella alle 57-kiloisissa.

– Näissä kilpailuissa voi todella nähdä mikä on ero Grand Prix -tason kilpailulla European Cupiin ja Openiin, varsinkin nyt kun kaikki jahtaavat olympiapaikkoja, kertoi päävalmentaja Rok Draksic.

– Luukas suoriutui parhaiten kahdella otteluvoitollaan ja olen tyytyväinen millaisella asenteella hän tuli otteluihin. Muut eivät menneet yhtä pitkälle. Silti näen positiivisia asioita esimerkiksi Eetun ja Arturin otteluissa kun he onnistuivat ensimmäisissä otteluissaan. Jatkamme harjoittelua ja sitä kautta olen varma että saamme kaikki parempia tuloksia, jatkoi Draksic.

Lisätietoja löydät IJF:n nettisivuilta osoitteesta ijf.org ja streamit sekä ottelukaaviot osoitteesta judotv.com.