Pihla Salonen voitti alle 21-vuotiaiden Euroopan cupin Pohjois-Makedonian Skopjessa vakuuttavin ottein. Salonen oli sarjansa -57 kg ykkössijoitettu ja pääsi suoraan toiselle kierrokselle.

– Tavoitteeni oli tietenkin voittaa, koska tämä oli viimeinen kisa kerätä maailmanranking-pisteitä ennen syksyn arvokisoja. Viikon päästä leireilen Espanjassa, sitten aloitan herkistelyt kohti Haagissa pidettäviä alle 21-vuotiaiden EM-kisoja, kertoo Salon.

Toisen kierroksen ottelussaan Salonen kohtasi Liechtensteinin Lea Wyssin. Tasoero ottelijoiden kesken oli selkeä ja vain hetki aloituksen jälkeen Salonen kaatoi vastustajansa mattoon, jossa kuristi hänet.

Semifinaalissa Serbian Kristina Nisavicin yritti haastaa porilaista tosissaan ja yrittikin hyvää vastaheittoa, mutta taitavampi Salonen käänsi heittonsa suunnan samanaikaisesti ja serbi kaatui lujaa suoraan selälleen.

Finaalissa Saksan Helene Riegert oli vaikeuksissa aktiivisen Salosen kanssa. Ottelun puolivälissä Salonen harhautti aloituksessa sivuttaisliikkeellään, hyökkäsi heti perään vahvalla jalkaheitolla ja päätti ottelun kuristukseen.

– Oli hieno tunne kuulla jälleen Maamme-laulu. Se oli myös kansainvälisen yhteistyön ansiota, sillä olin täällä portugalilaisen valmentajani kanssa, Viron valmentaja hoiti akkreditoinnin ennen kisoja puolestani, alkulämmittelyt tein ruotsalaisten ja virolaisten kanssa ja finaaliin valmistauduin georgialaisen ystäväni kanssa. He kaikki auttoivat minua osaltaan. Tätä judo on, Salonen jatkoi.

Kilpailuun osallistui judokoita 29 maasta. Pihla Salonen otteli 13.8 sunnuntaina. Lisätietoa osoitteesta eju.net.