Viikonloppuna Rovaniemellä käytiin kolmet judokilpailut. Lauantaina Nuorten sekajoukkueen Suomen mestaruudet ratkottiin neljän joukkueen kesken, ja tatami lämmiteltiin SM-kuntoon alueellisella Ruska-shiailla. Sunnuntaina kamppailtiin Samurai Cup III osakilpailussa 100 eri kilpailijan voimin.

– Aluejoukkueiden mukaanpääsy piristi mutta enemmän olisi toivonut joukkueita paikalle. Oli hienoa kun jännitys säilyi loppuun asti joukkuekilpailun mitaliotteluissa ja ratkaisut tapahtuivat vasta viimeisissä otteluissa. Koyama järjesti hienon tapahtuman hyvissä puitteissa pienistä teknisistä haasteista huolimatta, kertoi Judoliiton hallituksen jäsen Sini Hukka.

Joukkueiden Suomenmestaruuden vei Tampereen Judo, toiseksi taisteli Koyama, Lahden Judoseura otti pronssia ja itä-Suomen aluejoukkue sijoittui neljänneksi.

Rovaniemen kilpailussa tehtiin kokeilu, jolla helpotettiin joukkueiden muodostamista ja näin ollen toivottiin yhä useamman joukkueen osallistumista SM-kilpailuun. Paikalle saatiin neljä joukkuetta, yksi enemmän kuin viimeksi.

– Joukkuekilpailussa menestyminen on nostettu yhdeksi kulmakiveksi liiton strategisissa tavoitteissa. Se on minusta oikean suuntainen linjaus, sillä siihen päästäksemme seuratoiminnan ja -valmennuksen pitää olla riittävällä tasolla, jotta meillä on riittävästi nuoria ja aikaikuisia kansainvälisellä tasolla kilpailemassa. Oiva mittari seuravalmennuksen pitkäjänteisestä työstä on se, että seura tai alue saa joukkueen jaloilleen alle 21-vuotiaiden SM-kilpailuihin, kertoo kilpailumäällikkö Tomi Teppo Rovaniemen Koyamasta.

Kolmen kilpailun ja sen päätteeksi järjestetyn kolmipäiväisen leirin tavoite on palvella mahdollisimman monentasoisia judokoita. Tähän kaikkeen Santasportin Urheiluopisto tarjoaa erinomaiset olosuhteet.

– Toteutamme judon periaatteita konkreettisesti, mahdollisimman vähällä energialla mahdollisimman suuri hyöty. Kisaajat jäävät vielä kolmen päivän leirille jossa johtotähtenä Olympiaurheilija Martti Puumalainen puolustusvoimien urheilukoulun kanssa, toteaa Teppo ja kiittää vielä kaikkia tapahtumaan osallistuneita matonkantajasta kilpailijaan.

Viikonlopun kilpailujen tulokset löytyvät osoitteesta judokisa.fi.