Vantaan Jukaran Emma Krapu sijoittui seitsemänneksi alle 21-vuotiaiden maailmanmestaruuskilpailuissa Dushanbessa, Tadjikistanissa. Samassa tapahtumassa kaksinkertainen Olympiatuomari Veli-Matti Karinkanta päätti mittavan uransa.

– Mitali oli todella lähellä. Molemmat häviämäni ottelut olivat täysin vietävissä. Valmistautuminen kisoihin sujui hyvin, ja olin vireessä lauantaina. Harmittaa, etten saanut hyvälle kaudelle sen ansaitsemaa päätöstä, harmitteli pistesijoille kamppaillut Krapu kilpailujen jälkeen.

Alle 78-kiloisissa otteleva Krapu aloitti vahvasti kukistaen ensimmäisessä ottelussaan Intian Ishroop Narangin kahdella waza-arin arvoisella jalkaheitolla. Toisella kierroksella Unkarin Nikolett Sagi kaatui suomalaisen vahvaan O-Soto-Gariin.

Poolin finaalissa vastaan asettunut Saksan Eva Buddenkotte tiedettiin vahvaksi vastukseksi ja ottelusta muodostuikin tiukka kamppailu. Krapu hyökkäsi aktiivisesti ja monipuolisesti. Ottelun loppuhetkillä saksalainen onnistui kuitenkin kääntämään ottelun voitokseen taaksepäin suuntautuneella jalkaheitolla.

– Lohkotappio saksalaista vastaan oli todella harmittava mutta Emma otteli kuten kuuluu halliten ottelua ja haki ennakkoluulottomasti voittoa sekä pääsyä semifinaaleihin. Lisää vastaavia otteluita ja kokemusta niin ennen pitkää ne kääntyvät hänelle, analysoi kilpailussa valmentajana toiminut alle 21-vuotiaiden OTO-valmentaja Jaana Jokinen.

Keräilyjen ensimmäisessä ottelussa Krapu sai vastaansa IJF:n lipun alla kamppailevan Polina Iudinan. Ottelu eteni suomalaisen hienoisessa hallinnassa ja Iudinaa varoitettiin. Ottelun puolivälissä Krapu hyökkäsi kahvaotetta vastaan lonkkaheitolla. Iudinan käsi jäi hankalaan asentoon ja videotarkistuksen jälkeen tilanteesta tuomittiin suomalaiselle ulosajo.

– Ikäluokan vaihtuminen tuo tulessaan paljon muutoksia. Odotan innolla mitä tulevilla vuosilla on tarjota minulle. Ennen sitä keskityn kuitenkin täysin loppuvuoden jäljellä oleviin tapahtumiin. Jo ensi viikolla on tiedossa joukkuekisa Espanjassa, johon osallistumme Suomen joukkueen kanssa, toteaa Krapu.

– Lauantai osoitti, että hän on ikäluokkansa kansainvälistä kärkeä ja kehittynyt viime vuodesta. Toki tätä kertoi jo alkuvuoden U21 EJU Cup-menestys. Kohta on vuorossa on siirtyminen aikuisiin, jossa tarkoitus on ensinnä vakiinnuttaa tulostaso Cupeissa ja Openeissa mitaliotteluihin, toteaa Jokinen.

Kilpailujen kaaviot ja livelähetyksen löydät osoitteesta judotv.com. Lisää tietoa kilpailuista löydät myös osoitteesta ijf.org. Alle 21-vuotiaiden maailmanmestaruuskilpailuihin osallistuu yli 500 judokaa viidestä maanosasta.