Alle 73-kiloisissa otteleva Valtteri Olin taisteli tiensä poolifinaalin kautta keräilyihin ja lopulta pronssiotteluun.

Olympiakarsintojen loppusuoralla, tiukimmassa tilanteessa, Olin osoitti taistelutahtoa joka vei suomalaisen arvokilpailujen mitaliotteluun ja lopulta viidenneksi.  Pronssiottelussa Ranskan Joan-Benjamin Gaba onnistui wazarin arvoisessa heittosuorituksessaan heti ottelun alkupuolella ja onnistui säilyttämään johtonsa Olinin raivoisasta takaa-ajosta huolimatta.

– Vaikka mitali jäi saamatta päivässä oli paljon hyvää. Pari isoa virhettä kostautui lopulta, mutta tähän mennessä tämä on urani paras tulos. Toivon että pystyn tulevaisuudessa saavuttamaan isompia tuloksia. Minulla on ollut monta vaikeaa kilpailua takana ja haluan kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita, Judoliittoa ja Rokia. Jos pysyn kunnossa ja kehityn lisää, pystyn tulevaisuudessa ottamaan mitalin myös arvokilpailuissa, kertoo Olin päivästään.

Olin kukisti ensin Turkin Umalt Demirelin, sitten Makhmadbekovin ( Individual Neutral Athletes ) mutta koki tappion poolifinaalissa Moldovan Adil Osmanoville.

Keräilyjen ensimmäisellä kierroksella Olin voitti Ruslan Halavachoun ( Individual Neutral Athletes ) ja eteni kamppailuun pronssimitalista Ranskan Joan-Benjamin Gabaa vastaan.

EM-kilpailuissa koko joukkue otteli, taisteli ja haastoi euroopan kovimpia vastuksia asenteella, joka on juurtunut kaikkeen tekemiseen pysyvällä tavalla.

Turpal Djoukaev ja Oskari Mäkinen aloittivat perjantain vakuuttavasti. Djoukaev voitti kaksi ensimmäistä otteluaan häviten kolmannen Lasha Shavdatuashvilille. Mäkinen voitti ensimmäisellä kierroksella Saksan Dominic Resselin mutta koki tappion ottelussa Hollannin Frank De Witiä vastaan.

– Olen todella ylpeä Valtterista. Hän osoitti tasonsa ja että kykenee voittamaan kenet tahansa. Hän oli lopulta viides, mutta emme voi olla siihen pettyneitä. Eteneminen kamppailemaan mitaleista EM-kilpailuissa ei ole pieni asia. Haluan myös mainita muun joukkueen joka taisteli hyvin. Oskari ja Turpal ottelivat vahvasti, Pihla ja Luukas kohtasivat kovat vastustajat heti ensimmäisissä otteluissaan. Tämä oli hyvä kilpailu meille. Nyt jatkamme pysähtymättä kohti MM-kilpailuja, analysoi päävalmentaja Rok Draksic.

Kilpailujen ensimmäisenä päivänä torstaina alle 66-kilon painoluokassa otellut Luukas Saha kohtasi Turkin Muhammed Demirelin. Demirel osoittautui vahvemmaksi ja jatkoi aina finaaliin saakka, jossa taipui Georgian Margelashvilille. Alle 57-kiloisissa Pihla Salonen oli arvottu suoraan toiselle kierrokselle Ukrainan Daria Bilodidia vastaan. Ottelun viimeisellä minuutilla Bilodid onnistui hyödyntämään tilaisuutensa matossa ja jatkoi kolmannelle kierrokselle sekä lopulta koko painoluokan voittajaksi.

Kilpailujen tulokset livelähetys löytyy osoitteesta judotv.com. Lisää tietoa löytyy myös osoitteesta eju.net.