Pihla Salonen sijoittui viidenneksi Itävallan Grand Prix -turnauksessa neljällä otteluvoitollaan.

Alle 57-kiloisissa perjantaina otellut Salonen voitti ensimmäisessä ottelussaan Dominikaanisen Tasavallan Ana Rosan. Toisella kierroksella porilainen kukisti Espanjan Veronica Perez Pachecon näyttävällä Ura-Nagella.

Kolmannessa ottelussa vastaan asettui Iso-Britannian Lele Nairne. Tiukan jatkoaikakamppailun Salonen ratkaisi Ouchi-Gari jalkaheitolla.

Poolifinaalissa Salonen kohtasi Japanin Kanna Setoguchin, joka tiukan ja tasaisen kamppailun jälkeen eteni semifinaaliin – Porilainen puolestaan jatkoi keräilyeriin.

Keräilyerävoitolla Turkin Yildizistä Salonen raivasi tiensä pronssiotteluun Slovenian Kaja Kajseria vastaan. Kamppailu eteni tasaisena viime hetkille, kunnes Kajser päätti ottelun käsiheitolla.

– Olen iloinen että olimme mukana finaaliblokissa. Pihla otti askeleen eteenpäin ja oli lähellä mitalia. Muut eivät tällä kertaa onnistuneet. Nyt suuntaamme Nymburkiin leirille ja sitten ohjelmassa on Antalyan Grand Slam, kertoi päävalmentaja Rok Draksic.

Luukas Saha ja Pihla Matikainen kokivat tappiot ensimmäisissä otteluissaan. Sunnuntaina alle 73-kiloisissa ottelevat Turpal Djoukaev voitti ensimmäisessä ottelussaan Iso-Britannian Oliver Shortin, mutta koki tappion toisella kierroksella. Samassa sarjassa Valtteri Olin hävisi ensimmäisen ottelunsa saksalaiselle vastustajalleen. Alle 81-kiloisissa Oskari Mäkinen puolestaan taipui Ukrainen edustajalle ensimmäisellä kierroksella. Sunnuntaina alle 90-kilon painoluokassa otellut Artur Kanevets koki tappion ukrainalaiselle vastustajalleen.

Kilpailujen tulokset ja livelähetys löytyy osoitteesta judotv.com.