Judoliiton vuoden valinnat julkaistiin Urheilugaalan yhteydessä Judoliiton omassa tilaisuudessa torstaina 11.1. Itse Gaalassa Martti Puumalainen pokkasi Vuoden läpimurto -palkinnon.

Vuoden kouluttaja: Virpi ja Ismo Seppänen

Molemmat ovat toimineet aluekouluttajina useita vuosia. Ismo ja Virpi Seppänen ovat jo monta vuotta puhuneet jäävänsä eläkkeelle judosta, mutta edelleen intohimo palaa ja vuodesta toiseen he kouluttamisen lisäksi pyörittävät Savonlinnan Shikata-seuraa. Kouluttajina Virpin ja Ismon vahvuuksia ovat ihmisläheisyys, rauhallisuus ja läsnäolo. Heistä ei voi olla pitämättä. He eivät pidä itsestään ääntä, mutta käyttävät lukuisia tunteja viikossa tatamilla ja seuran toiminnan pyörittämiseen.

Vuoden judoseura: Porvoon Shirokawa

Pikkukaupungin judoseura, joka on kyennyt lisäämään jäsenmääräänsä koronavuosina. Seura järjestää vuosittain kilpailuja, kuten nuorten SM-kisat ja Startti Cup. Seura on aluetoiminnassa ja liiton toiminnassa aktiivisesti mukana ja tuo ison joukon etenkin nuoria ottelijoita kisoihin. Seurassa on myös aktiivista parajudon toimintaa ja Seurajohto sitoutunut edistämään vastuullisuutta sekä on tehnyt toimenpiteitä vastuullisuuden edistämiseksi jokapäiväisessä tatamityössä. Kokoaan vaikuttavampi Tähtiseura.

Vuoden seuratoimija: Karri Leino ja Taru Petäjä

Karri Leino on aktiivisesti toiminut koulujudon eteen Raumalla ja saanut omalle työpaikalleen koululle kiinteän joustotatamin, jossa pitää oppilailleen judoa. Karrin vaimo Taru Petäjä näyttää esimerkkiä seuran kisaajille kilpailemalla myös itse – tänä vuonna sm-kisoissa. Molemmat myös kouluttautuvat aktiivisesti. Koko perhe käy useita kertoja viikossa tatamilla, sillä heidän lapsensakin harrastavat judoa. Karri ja Taru tekevät vielä toistaiseksi paljon itse, mutta he ovat onnistuneet saamaan mukaan myös muutaman aktiivisen seuratoimijan. Harjoitusryhmät ovat pitkälti täynnä ja uusien ohjaajien kasvattamiseen ja rekryämiseen tehdään toimenpiteitä. Seuran jäsenmäärä kasvussa. Aktiivista yhteistyötä etenkin Porin ja Uudenkaupungin judoseurojen kanssa.

Vuoden tuomari: Henri Mylly

Kansainvälisen IJF B/Continental -lisenssin vuonna 2023 saavuttaneesta Henri Mylly valittiin Suomen Judoliiton vuoden tuomariksi. Henri Mylly on kehittynyt nousujohteisesti ensin kansallisen tason A-tuomariksi ottaen samalla vastuuta myös muiden tuomareiden edistymisestä. Hän on toiminut tuomarikouluttajana sekä viime vuodet myös Suomen Judoliiton tuomarikomission jäsenenä vastuualueenaan koulutusasiat sekä komission sihteeritehtävät. Mylly aloitti judotuomaroinnin vuonna 2010, ja kansallisen tason A-tuomarilisenssin hän suoritti vuonna 2017. Henrillä on ollut hyvin käytännönläheinen ote tuomarointiin jo jonkin aikaa, koska hänen mukaansa tuomarin pitää olla varma tatamilla ja antaa oikeita pisteitä. Mikä kuulostaakaan enemmän judon perustajan Jigoro Kanon ajatukselta kuin tämä yksinkertainen Henri Myllyn kiteytys tuomaroinnista!

Aikuiset, vuoden judoka: Martti Puumalainen, Meidokan 

Puumalainen on noussut maailman kärkijudokoiden joukkoon. Kovimpina tuloksina Masters turnauksen voitto Unkarissa ja Euroopan mestaruus Ranskassa. 

U21 vuoden judoka: Pihla Salonen, Fudoshin 

Salonen on voittanut U21 ikäluokan EM-hopeaa Hollannissa, sijoittunut viidenneksi U21 MM-kisoissa Portugalissa. Lisäksi hänellä on mitalisijoja Eurooppa cupeista ja Openista. 

U18 vuoden judoka: Riina Myllylä, Chikara 

Myllylä on voittanut pronssia U18 EYOF- sekä EM-kisoissa. Lisäksi hänellä on mitalisijoja ikäluokan EJU-cupeista. 

Vuoden valmentaja: Rok Draksic 

Draksic on nostanut Suomen maajoukkueen tasoa lyhyellä aikavälillä maailman kärjen tuntumaan, mutta myös saanut koko joukkueen nostamaan tasoaan ja tuloksia on tullut laajalla rintamalla. 

Loput palkinnoista, joita tilaisuudessa ei jaettu, jaetaan SM-kilpailujen yhteydessä.