Lauantaina Olympiastadionille kokoonnuttiin juhlimaan Suomen Judon 65-vuotista taivalta. Juhlissa paitsi muisteltiin historiaa juhlittiin myös tätä hetkeä ja tulevaisuutta, joka juuri nyt näyttääkin kirkkaalta.

Olympiapaikan Pariisissa historiallisella Master-turnauksen voitolla varmistanut Martti Puumalainen ja Judoliiton päävalmentaja Rok Draksic palkittiin juhlien yhteydessä Dan-vyöarvokorotuksin. Draksicille myönnettiin neljännen ja Puumalaiselle kolmannen asteen musta vyö.

– Olen todella otettu tästä huomionosoituksesta sekä kutsusta juhliin. Mutta vielä enemmän katson kohti tulevia vuosia ja vielä suurempia tuloksia, kertoi päävalmentaja Rok Draksic.

Kuluvana vuonna myös nuoremmissa ikäluokissa kansainvälistä menestystä on taottu laajalla rintamalla. Judoliitto on myös käynnistänyt valtakunnallisen koulujudokiertueen markkinoidakseen lajia, tukeakseen seuroja ja tiivistääkseen yhteisöä. Katseet ovat tulevaisuudessa.

– Oli hauska nähdä kaikkia, sekä nuorempia että kokeneempia. Tilaisuus oli 65-vuotisjuhlien arvoinen, totesi Martti Puumalainen.

Tilaisuudessa nautittiin hyvästä ruuasta ja seurasta, tavattiin vanhoja ja uusia tuttuja sekä käytiin erinomaisia keskusteluja rennossa hengessä. Judourallaan ansioituneita palkittiin juhlaohjelman edetessä.

– Oli kiva olla järjestämässä Suomen judon 65-vuotisjuhlaa. Judoyhteisössä vallitsee yhteen hiileen puhaltamisen henki ja asioita viedään vahvasti eteenpäin, totesi juhlatoimikunnan puheenjohtaja ja Judoliiton hallituksen varapuheenjohtaja Tuija Ihanamäki.

Juha Salonen, toistaiseksi menestynein suomalaisjudoka 1983 vuoden MM-pronssillaan sekä 1989 vuoden EM-kultamitalillaan, palkittiin Opetus- ja kulttuuriministeriön kultaisella ansioristillä. Judoliiton Hall of Fameen nimettiin Lauri Malinen ja Timo Harju pitkästä ja ansioituneesta työstään judon eteen. Valmennuspäällikön tehtävistä Pajulahden valmennuskeskuksen johtajaksi siirtynyt Jaana Jokinen palkittiin kultaisella ansiomerkillä.

– Jokinen teki ison työn ja vei pitkään pohditun keskittämisratkaisun onnistuneesti maaliin. Tehtävä ei ole ollut helppo ja kritiikiltäkään Jaana ei siinä ole säästynyt, mutta tuloksia olemme nyt nähneet, kertoi valmennuspäällikön tehtävässä jatkava Otto Favén.

Vauhdikkaan juhlaohjelman yhteydessä palkittiin ansioituneita:

Opetus- ja kulttuuriministeriön ansiomitalin saivat Hannu Jokinen, Tero Partanen, Hannu Mustonen, Kaj-Peter Pesonen, Juha Vuorela ja Päivi Tolppanen. Ansiomitali kullatuin ristein luovutettiin Samuli Kiproselle, Timo Lehtoselle, Tero Rönkölle, Marko Laaksoselle, Rauno Elokiurulle ja Hiroyasu Tanayamalle.

Ansioristi puolestaan luovutettiin Lauri Maliselle, Esa Niemelle, Erkki Kokkoselle, Staffan Lindgrenille, Seppo Myllylälle ja kultaisena Juha Saloselle.

Judoliiton kultaisen ansiomerkin tilaisuudessa saivat Juha Vasko, Aimo Vinter ja Jaana Jokinen.

Myös Dan-korotuksia myönnettiin. Päävalmentaja Rok Draksicille myönnettiin 4. dan ja Martti Puumalaiselle 3. dan. Veli-Matti Karinkannalle myönnettiin 5. dan ja ja Anne Åkerblomille 6. dan. Judoliiton Hall of Fameen nimettiin Lauri Malinen ja Timo Harju.