Jaana Jokinen jättää syyskuun lopussa Suomen Judoliiton valmennuspäällikön työt. Jokinen aloittaa lokakuun alussa Liikuntakeskus Pajulahden valmennuskeskuksen johtajana (linkki Pajulahden uutiseen).

Jokinen on toiminut vuodesta 2018 lähtien Judoliiton valmennuspäällikkönä vastaten huippujudon muutosprosessin johtamisesta, jossa oleellisessa osassa on ollut valmennusjärjestelmän luominen sekä maajoukkueiden päivittäistoiminnan keskittäminen Helsingin olympiavalmennuskeskus Urheaan.

”Olen kiitollinen kaikista kokemuksista ja tuesta, mitä olen saanut työssäni. Tässä on tehty isoja muutoksia, joista merkittävimpinä Rokin palkkaaminen päävalmentajaksi ja valmennustoiminnan keskittäminen Urheaan. Koen, että olen työssäni saavuttanut nyt niitä tavoitteita, joita asetin itselleni aloittaessani tyhjältä pöydältä valmennuspäällikön työt. 25 vuotta täysipäiväisesti judon parissa toimien tulee nyt taitekohtaan ja minun on aika jatkaa seuraavien haasteiden pariin. Judo ei varmasti tule kokonaan jäämään taakse, joten tatamilla tai sen laidalla tavataan.” Jokinen toteaa.

”Kiitos Jaanalle upeasta ja pitkästä työstä niin kilpailijan, valmentajan kuin valmennuspäällikön rooleissa. Kun Judoliiton strategiaa päivitettiin vuonna 2019, niin siinä oli kaksi tavoitetta; suomalainen judo kansainväliseen mitalikantaan ja jäsenmäärän nostaminen. Tämä on asettanut painopisteitä ja liiton resursseja mm. voimakkaammin valmennuksen suuntaan, jossa Jaanan työ on ollut merkittävässä roolissa. Juhannuksen jälkeen Judoliiton hallitus kokoontuu käsittelemään asiaa ja keskustelemaan kuinka Jaanan mentävä aukko olisi mahdollista täyttää mahdollisimman jouhevasti. Jaanalle vielä iso kiitos tässä vaiheessa ja onnittelut sekä menestystä tulevaan uuteen tehtävään, jossa suomalaiset judokat varmasti tulevat kohtaamaan Jaanan kanssa.” summaa Judoliiton puheenjohtaja Esa Niemi.