Judon SM-kilpailuihin on viikko aikaa, kun 3.3. illalla tapahtuma käynnistyy aikuisurheilijoiden punnituksilla jatkuen lauantain ja sunnuntain yksilökilpailuihin. Lauantaina ottelevat aikuisjudokat. Sunnuntaina kilpailevat alle 18-, ja 21-vuotiaat nuoret, joista osa haastaa myös aikuiskilpailijoita lauantaina. Lue alla olevasta uutisesta tapahtumainfoa ja kilpailupäällikön terveiset ottelijoille ja valmentajille.

Kotimaan kisakärki kohtaa Bläk Boksissa

SM-tapahtuma järjestetään Ideaparkin Bläk Boksissa. Kaikki ottelukuntoiset kärkijudokat ovat kilpailemassa tapahtumassa. Viikonloppuna onkin mahdollisuus saada kokonaiskuvaa eri ikäluokkien suomalaisesta osaamisesta vaativassa olympialajissa. Lauantaina paikalla on arvovaltaista yleisöä ja koko Judoliiton valmennuksen henkilöstö eli päävalmentaja Rok Draksic, valmennuspäällikkö Jaana Jokinen ja alle 18-vuotiaiden olympiavalmentaja Eetu Laamanen. Heidän lisäkseen mukana on oman toimensa ohella valmentajia ja seuravalmentajia ympäri Suomea. Pohjois-Suomesta on jälleen tulossa kilpailuihin isot ryhmät Oulun Judokerhon ja Rovaniemen Koyaman ottelijoita.

Ideapark panostaa urheiluun ja judon näkyvyyteen

Ideapark Lempäälä on panostanut jälleen tapahtuman puitteisiin ja tarjolla on kokonaisvaltainen urheiluelämys, joka on parasta tulla kokemaan paikan päälle. Judo näkyy kauppakeskuksen digipinnoilla videoina ja moottoritien varrella SM-mainoksen näkee päivittäin 90 000 kauppakeskuksen ohi ajavaa ihmistä.

Viime vuoden SM-kilpailuista tuli positiivista palautetta yleisöltä, mutta etenkin urheilijoilta. He kokivat, että kansallinen arvokilpailu on saanut ansaitsemansa puitteet, mikä nostaa jopa omaa suoritustasoa. Katsomo tulee lähelle ottelualuetta ja kompakti tila tekee tapahtumasta tiheätunnelmaisen musiikin, liikkuvan kuvan ja valaistuksen myötä.

Tämän hetken Suomi-judon kirkkain tähti Martti Puumalainen on jo virittymässä kilpailuihin:

”Viime vuonna oli tosi hyvä meininki Bläk Boksissa ja vähintään samanlaista toivon taas tänä vuonna. Lisäksi odotan omaan, yli satakiloisten sarjaan mahdollisimman monta osallistujaa, niin tulee tiukkoja matseja”.

Ideaparkilla on parhaillaan meneillään suuret rakentamishankkeet, sillä urheilulle raivataan lisää tilaa kauppakeskuksen maan alla. Sinne on rakenteilla Lempäälän kunnan kanssa uimahalli ja kylpylä sekä kilpailutoimintaankin soveltuva hiihtoputki. Kauppakeskuksen viereen on nousemassa parin vuoden sisällä myös hotelli, jossa tulevaisuudessa judokatkin voivat halutessaan majoittua.

Ideaparkin toimitusjohtaja Visa Vainiola kertoo, että kamppailulajit ovat yksi kauppakeskuksen painopisteistä ja yhteistyössä Judoliiton kanssa saadaan molemminpuolista synergiaa:

”Bläk Boksissa on jo järjestetty useampien lajien arvokilpailuja, mutta judon SM-kilpailut ovat näyttävyydessä kärkijoukossa. Judon näyttävät heitot kiinnostavat yleisöä ja lajin kasvatuksellinen arvomaailma tukee Ideaparkin vastuullisuustyötä. Haluamme kehittää tapahtumakonseptia pitkäjänteisesti ja tarjota judoseuroille varainhankinnan mahdollisuuksia, joten kumppanuussopimus SM-kilpailujen järjestämisestä on kolmivuotinen.”

Bläk Boks

Bläk Boks on musta, laatikon muotoinen tila, joka muuntuu erilaisiin urheilun ja viihteen elämystapahtumiin. Tilaan saadaan 1200 istumapaikkaa ja konsertteihin jopa 2000. Ideapark järjestää kumppaniensa kanssa tapahtumiin myös ruoka- ja juomatarjoiluja sekä oheisohjelmaa. Tänä vuonna SM-kilpailujen yhteydessä on ensi kertaa käytössä VIP-Klubi kutsuvieraille, ja sinne on voinut ostaa myös VIP-lippuja Tiketistä.

SM-kilpailujen audiovisuaalisesta kokonaisuudesta vastaa Ideaparkin kumppanina Striimus Oy. Yritys vastaa myös lähetysten Stream -tuotannosta. Live-lähetyksiä pääsee seuraamaan osoitteesta: https://youtube.com/@judosuomi/streams.  Lauantain live-lähetyksiä ovat kommentoimassa itsekin maajoukkuetasolla Suomea maailmalla edustaneet Stefan Rönkkö ja Tommi Valtonen. Kuuluttajana tapahtumassa nähdään muiden muassa huipputasolla kilpaillut Samuli Viitanen yhdessä Valtteri Pajusen kanssa.

Orimattilan Judoseura tuo kisatiiminsä Ideaparkiin

Judon SM-kilpailut järjestetään kolmikantayhteistyössä, jossa varsinaisesta judokilpailusta vastaa Orimattilan Judoseuran kokenut tiimi lähes 40 talkoolaisen voimin. Käytännössä Orimattila hoitaa kaikki judolliseen toimintaan liittyvät yksityiskohdat eli sen, mitä tatamilla ja milloin tapahtuu. Seura vastaa myös lipunmyynnistä ja saa myös lipputulot tapahtumasta.

Judoliitto vastaa tapahtuman kokonaiskoordinoinnista ja viestinnästä yhteistyössä Ideapark Lempäälän kanssa. Poikkeuksellinen judokilpailuympäristö tuo lajille kaivattua näkyvyyttä ja haastaa perinteisiä tapahtumatuotannon malleja. Yhdessä saadaan aikaan enemmän.

”Vaikka järjestämme tapahtuman ihan eri paikkakunnalla, niin sponsorimme ovat mukana, koska ne saavat kauppakeskusyhteistyöstä näkyvyyttä omille brändeilleen”, toteaa puheenjohtaja Rönkkö.

Hän toteaa, että sinänsä kilpailujärjestelyt eivät poikkea juurikaan aiemmista arvokilpailuista. Puitteet vain ovat kansainvälisen arvokilpailun vaatimustason täyttävät. Kun kilpailupäälliköltä kysyy, mitä hän odottaa tapahtumalta, niin vastauksena on: ”Rokkia ja räiskettä!”

Tänä vuonna aikuisten sarjoihin osallistuvilta urheilijoilta kerätäänkin omat toivekappaleet mahdollista finaaliottelua varten. Judo ja urheilijat ovat keskiössä ja mitaliotteluille varataan aikaa. Judo näkyy myös kauppakeskuksen puolella talvilomaviikonloppuna, sillä lasten ja nuorten Ideapark Shiai otellaan yhdellä tatamilla klo 9-12. Kilpailu on hyvän mielen tapahtuma, joka esittelee samalla lajia ohikulkeville kauppakeskuksen asiakkaille.


Kilpailupäällikön muistilista ottelijoille ja valmentajille

  • Jos ottelee molempina päivinä, perjantain puntari riittää.
  • Valmentajapasseja on varattu 1-4 urheilijaa kohti 1 kpl/valmentaja, 5-8 urheilijaa = 2 kpl jne.
  • Valmentajapassit on tarkoitettu vain sille päivälle, jolloin urheilija ottelee. Jos seuraa toisena päivänä kilpailuja, tarvitsee pääsylipun (15 e). Viimeinen ilmoittautumispäivä on 28.2.2023. Jälki-ilmoittautuminen ei ole mahdollista.

Ottelijoiden ilmoittautumisen varmistaminen on tehtävä kilpailukutsun mukaisesti.

Aikuisten ilmoittautuminen

Aikuiset ilmoittautuvat pe 3.3. paikan päällä kilpailutoimistossa (Ideapark) ennen punnitusta.

Osallistumisen varmistaminen: Kilpailutoimistoon perjantaina 3.3.2023 klo 17:00 – 19:00.

Punnitus: 

Perjantaina 3.3.2023 klo         17:00 – 19:00 kisapaikalla
Epävirallinen punnitus klo      17:00 – 18:00 kisapaikalla
Virallinen punnitus klo            18:00 – 19:00 kisapaikalla

Huom aikuisten sarjassa ottelevat urheilijat!

Kaikki Finalistit täyttävät alkuotteluiden jälkeen lisätietolomakkeen, johon kirjataan aiempi kilpailumenestys + oma toive sisääntulomusiikista. Lomakkeet täytetään kilpailutoimistossa välittömästi alkuotteluiden jälkeen. Voit halutessasi täyttää lomakkeen jo valmiiksi punnituksen yhteydessä perjantai-iltana. Voit ladata, tulostaa ja täyttää lomakkeen jo ennakkoon tästä: SM_finalistien lomake

Lisäinfoa

  • pronssi- ja kultaottelut finaaliblogissa
  • poolien viimeiset ottelut finaaliblogissa
  • jos 2 ottelijaa – 1 ottelu finaaliblogissa

Nuorten ilmoittautuminen

Nuoret ilmoittautuvat kilpailutoimistoon (Ideapark) lauantaina 4.3.2023 klo 16:00 – 18:00 tai puhelimitse 041 792 3225 klo 18.00 mennessä.

Punnitus: 

Lauantaina 4.3.2023 klo 16:00 – 18:00 tai sunnuntaina 08:00-08:30.

Epävirallinen punnitus lauantaina klo 16:00 – 17:00 kisapaikalla

Virallinen punnitus lauantaina klo 17:00 – 18:00 ja sunnuntaina 08:00-8:30 kilpailupaikalla


Liput ja sisäänpääsy

VIP-vieraiden, valmentajien, kilpailijoiden ja toimitsijoiden passit jaetaan kilpailutoimistossa nimilistan mukaan, joka sijaitsee Bläk Boksin sisäänpääsyn oikealla puolella (Classic Lounge). Seuraa opasteita.

Yleisöliput 15 e/pv (yli 12-vuotiaat) ovat myynnissä Bläk Boksin ovelta. Lipunmyynti aukeaa klo 9.00. Huom! Molempina kilpailupäivinä on oma päivävärinsä. Valmentajalipulla sisäänpääsy vain päivänä, jolloin on valmentamassa ja josta ilmoitettu ennakkoon ohjeen mukaan 1-4 urheilijaa = 1 lippu.

Pidä oma kilpailija- ja valmentajakortti, ranneke tai saamasi lippu esillä kulkiessasi Bläk Boksiin ja takaisin, sillä ilman sisäänpääsyyn oikeuttavaa dokumenttia ei pääse sisälle tapahtumaan. Kaikki alle 12-vuotiaat molempina päivinä maksutta sisälle.

Huom! Kauppakeskuksen ulko-ovet avataan klo 8.00, vaikka liikkeet aukeavat vasta klo 9.00.

Ideapark Shiain punnitukseen tuleville judokoille on varattu 2. krs:n pukuhuoneet. SM-kilpailuihin osallistuvien pukuhuoneet ja lämmittelytatami ovat Bläk Boksissa. Kilpailuun osallistuvat saavat lisätietoa tapahtumasta sähköpostitse kilpailupäälliköltä.

Kilpailupäällikön yhteystiedot:

Tero Rönkkö. judo@orimattilanjudo.fi, p. 044 551 5544


Lisätietoa

Tutustu kilpailukutsuihin ja tarkempaan ohjelmaan sekä Ideaparkin tarjontaan aiemmasta uutisesta täältä:

https://judo.fi/2023/02/judon-sm-kilpailut-on-koko-judoperheen-tapahtuma/

Talvilomaviikolla on paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa kauppakeskuksessa koko perheelle.

Nähdään Ideaparkissa viikon päästä!

Median ja VIP-vieraiden yhteydenotot SM-projektipäällikkö Taina Saha, taina.saha@gmail.com, 040 5874 294.