Vuoden ensimmäiset judokilpailut Ideaparkissa 22.1. lauantaina

Tampereen Judo järjestää Pirkanmaan aluehallintoviraston ohjeiden mukaan 22.1.2022 kaksi judokilpailua Lempäälän Ideaparkissa ilman yleisöä – Ideapark Shiain sekä Samurai Cup 1 -kilpailun. 

Kilpailukutsut:

Ideapark Shiai_KUTSU_22.1.2022

Samurai Cup 1_KUTSU_22.1.2022

Idepark Shiai (klo 9-11.30) on suunnattu U11 ja U13 ikäluokille ja Samurai Cup 1:ssä (klo 12-18) kilpailevat U15, U18, U21 ja aikuiset tarkasti rajatuin aikatauluin. Tapahtumista toteutetaan laadukas live-stream -lähetys, joka näkyy myös kauppakeskuksen screenillä. Urheilijoiden huoltajat ja tukijoukot voivat näin elää tapahtumassa mukana niin kauppakeskuksessa asioidessaan kuin kotisohvilta katsoen.

Tarkka turvallisuussuunnitelma laadittu

Ideapark ja Tampereen Judo järjestivät jo kesällä 2021 koronaturvallisen judokilpailun alle 18-vuotiaille judokoille saaden kiitosta koronaturvallisista järjestelyistä. Näitä kokemuksia ja järjestelyitä sovelletaan tulevissa kilpailuissa vielä entistäkin tiukempina järjestelyinä koronatilanne huomioiden.

Tammikuun kilpailut tullaan järjestämään Bläk Boks -areenalla, joka on 2500 m2 alue, jota voivat käyttää vain kilpailijat ennen omaa otteluaan, rajatulla alueella. Käytössä on kolme kilpailutatamia ja tarkat turvallisuusmääräykset. Kilpailijoille ja toimitsijoille on kokonaan omat alueensa ja kulkureittinsä. Punnitukset on porrastettu ikäluokittain ja punnitus-, pukuhuone- ja lämmittelytiloissa on rajattu käyttäjämäärä samoin kuin kilpailualueella. Vain valmentajat ja/tai ottelijoiden kannalta välttämättömät huoltajat pääsevät Bläk Boks -areenalle. Myös valmentajilta edellytetään ennakkoilmoittautumista (ks. linkit uutisen lopussa).

Pohjakuva_SC1

Testattua turvallisuutta

Vaikka koronapassilla ei voi tässä tilanteessa kiertää kokoontumisrajoituksia, niin yli 16-vuotiailta edellytetään koronapassia tai vaihtoehtoisesti tuoretta antigeenitestiä koronaturvallisuuden maksimoimiseksi. Pikatestin voi hankkia myös ennen punnitusta paikan päältä hintaa 8 e/kpl. Tapahtumaan saapuvilta mitataan kuume ilmoittautumisen yhteydessä ja/tai pistemäisesti päivän aikana.

Tapahtumassa on luonnollisesti käytössä maskipakko muualla kuin kilpailu- ja lämmittelyalueella sekä 2 metrin turvavälit. Molempaan kilpailuun on laadittu erillinen turvallisuusohje yhteistyössä Judoliiton kilpailu- ja sääntövaliokunnan, tapahtumajärjestelyistä vastaavien judoseurojen ja Ideaparkin kanssa huomioimen alueen rajoitukset ja terveysviranomaisten suositukset.

Turvallisuussuunnitelmat

Ideapark Shiai_turvallisuussuunnitelma 22.1.2022_päivitetty 10.1.2022

Samurai Cup 1_turvallisuussuunnitelma 22.1.2022_päivitetty 10.1.2022

Ideaparkin kauppakeskuksen  turvallisuusohjeet löydät täältä: https://lempaala.ideapark.fi/arjenhankinnatturvallisesti/

Ilmoittautuminen tapahtumiin

Kilpailijoita ja toimitsijoita pyydetään ilmoittautumaan tapahtumaan mahdollisimman pian, jotta järjestelyiden ennakointityö helpottuu.

Ilmoittaudu: https://judokisa.fi/

Toimitsijailmoittautuminen Ideapark Shiai: Kalenterimerkintään ja toimitsijailmoittautumiseen

Toimitsija- ja valmentajailmoittautuminen Samurai Cup 1: Samurai Cup – kalenteri ja ilmoittautumislomake

Tapahtuman yhteydessä järjestetään A-tuomarikoulutus, jonka ilmoittautuminen on käynnissä.

Lue lisätietoa tuomarikoulutuksesta täältä. Ilmoittautuminen päättyy 15.1.2022.


Judoyhteisö on osoittanut pystyvänsä järjestämään kotimaisia ja kansainvälisiä judokilpailuja koronapandemian aikana ja Tampereen Judo, Ideapark ja Lempäälävän Syokonkan judo haluavat olla yhteistyössä Judoliiton kanssa luomassa kilpaileville judonuorille taustajoukkoineen toivoa tulevasta. Yhdessä onnistumme luomaan turvalliset kilpailut kaikille paikalle tuleville. Tervetuloa Pirkanmaalle ja Ideaparkiin 22.1.2022!

Lisätietoa Tampereen Judo – kilpailupäällikkö ja pj. Antti Torkko: antti.torkko@tampereenjudo.net


Lue myös Olympiakomitean vetoomus lasten ja nuorten liikunnan ja urheilun puolesta täältä.