Judoliiton uusi kalenteri on nyt julkaistu – lue ajankohtaista tietoa

Löydät kalenterin etusivulta ja pääset katsomaan sitä myös tästä linkistä.

Kalenteri on koodattu sivustolle IT-komission toimesta eri palvelinympäristöstä, joten siinä on vielä pieniä hienosäätötarpeita, jotta WordPress osaa ”tulkita” sitä oikein. Seurojen jo ilmoittamat ja julkaistut kalenterimerkinnät on nähtävillä ja päivitetty kevään jo varattujen tapahtumien osalta. Myös syksylle on tullut muutama merkintä, mutta kokonaisuutta tarkastellaan vielä yhdessä seurojen ja Judoliiton avaintoimijoiden kanssa. Uusien tapahtumamerkintojen vastaanottaminen on nyt keskeytetty yhteistä suunnittelua varten. Lue lisää jäljempänä asiasta ja osallistu koko judoyhteisön yhteiseen suunnitteluun.

Muutostyö kohti tapahtumien tiiviimpää koordinointia on alkanut

Syksyn tapahtumien koordinointi on ollut hyvin haastava, koska osa kevään tärkeistä tapahtumista siirtyi syksylle ja samaan aikaan judoseurat ja alueet ovat päässeet vauhdikkaasti aloittamaan toimintaansa. Kalenterivarauksia on voinut tehdä ilman ennakkotietoa tai ”esikarsintaa” myös Judoliiton kalenterista.

Näyttää siltä, että keväänkin osalta ”nopeat syövät” hitaat kalenterimerkintöjen varauksissa. Samaan aikaan on kuitenkin judoseuroilta tullut toivetta siitä, että Judoliitto koordinoisi tehokkaasti valtakunnalisia tapahtumia ja etenkin kilpailuja, jotka kuuluvat esimerkiksi valmennuksen suunnitelmaan. Valmennuksen alustava suunnitelma eri ikäluokille on julkaistu ja se löytyy täältä.

Vuoden 2022 automaattiset kalenterimerkintöjen julkaisu keskeytetään 11.11.2021

Judoliitto tulee linjaamaan entistä selkeämmin tapahtumia, joihin se panostaa myös viestinnässä. Judoliitto keskeyttää nyt 11.11.2021 uusien kalenterimerkintöjen ”automaattisen”, ilmoituskäytännön 7.12. saakka, jolloin puheenjohtaja tiedottaa tulevista toimintalinjoista ja suunnitelmista lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Tätä ennen Judoliiton valmennusvaliokunta määrittää Judoliiton kalenteria ohjaavat tapahtumat ja koulutusvaliokunta täydentää valtakunnalliset koulutukset kalenteriin.

Judoseurat voivat edelleen toimittaa ensi vuoden tapahtumista kutsupyynnöt Judoliiton kalenteriin osoitteeseen toimisto@judoliitto.fi. Tapahtumat kootaan ennakkokäsittelyä varten saapumisjärjestyksessä ja yhteyshenkilöt merkitään taulukkoon mukaan, jotta toimisto voi olla yhteydessä kalenterimerkinnöistä myöhemmin. IT-komissio valmistelee alueille omaa kalenterityökalua parhaillaan, jolloin yhteinen koordinointi on helpompaa. Tästä tulee lisätietoa vielä joulukuun aikana. Tavoitteena on, että  Judoliiton kalenterin koordinoiminen tapahtuu linjatusti ja siinä huomioidaan paremmin urheilijoiden aikataulut ja voidaan yhdessä suunnitellen hahmottaa, millaisia kilpailuja, leirejä ja tapahtumia tarvitaan millekin kohderyhmälle ja mihin ajankohtaan niitä on hyvä sijoittaa.

Judoliitto pyrkii tällä uudistustoimenpiteellä linjaamaan yhteisiä pelisääntöjä ja varmistamaan, että tärkeisiin tapahtumiin riittää kilpailijoita ja pystytää välttämään tapahtumien päällekkäisyyksiä ja suuntaamaan voimavarat mahdollisimman tehokkaasti toimintasuunnitelmassa osoitettuihin tapahtumiin ja seurojen tukemiseen.

Judoseurat ja alueet voivat luottavaisin mielin suunnitella tulevaa ja omia sekä alueiden kalentereitaan. Judoliitto selkiyttää toimintalinjaansa ja tätä varten halutaan kuulla judoseurojen, komissioiden ja valiokuntien näkemyksiä uusien toimintatapojen luomiseksi.

Kutsu 7.12. kalenterin suunnitteluwebinaariin klo 18-20

Pääset Teams-kokoukseen tästä linkistä. Lisää tietoa vielä lähempänä tapahtumaa.

Webinaarin tavoitteena on tarkastella yhdessä, miltä ensi vuoden 2022 kalenteri näyttää ja onko esimerkiksi tarvetta siirtää joitakin tapahtumia edelliset asiat huomioiden.

Webinaariin ovat tervetulleita kaikki judoseurat, aluepäällikköt, valiokunnat, komissiot ja muut asiasta kiinnostuneet henkilöt ja seura-aktiivit. Keskustelemme puheenjohtajan johdolla seuraavista asioista:

– Mihin seurat voivat ja kannattaa laittaa omia tapahtumiaan.

– Mihin ajankohtaan istuisi parhaiten alue-, kesä- ym. leirit.

– Miksi johonkin kohtaan ei kannata laittaa kisoja/ leirejä, mm. huomioiden nuorten opiskelurytmitykset, arvokisat, EJU cupit ym.

– Mitkä ovat jo tiedossa olevia valtakunnallisia koulutustapahtumia.

– Millaisia apuvälineita alueille on tarjolla yhteisen toiminnan suunnitteluun.

Kalenterin rungon suunnittelu tapahtuu valmennus- ja koulutusvaliokunnan toimesta.

Tapaamisen lopuksi sovitaan vuoden 2023 kalenterin suunnittelusta ja aikataulusta.