Suomen Judoliiton Top Teamin urheilija Roope Korhonen (Kajaanin Judokerho) on valittu Pajulahti Teamin urheilijaksi seuraavalle olympiadille 2022-2024.

Roopen valintaan vaikuttivat hänen menestyspotentiaalinsa ja sitoutuneisuus ammattimaiseen harjoitteluun Rok Draksicin päivittäisvalmennuksessa, olympiavalmennuskeskus Urheassa. Roope Korhonen on muuttanut Kajaanista Helsinkiin, aloittanut toisen asteen opinnot Helsingissä ja asuu Urhea-kodissa. Hänellä on vahva side Pajulahteen jo varhaisilta judovuosiltaan, jonne hän nuorena poikana matkasi Kajaanista leireille kilpailu- ja kehittymiskipinän siivittämänä.

Judoliiton valmennuspäällikkö Otto Favén kommentoi asiaa seuraavasti:

”Syksyn alussa meille tuli mahdollisuus ehdottaa judokaa Pajulahti-Teamiin kohti Pariisia 2024. Keskustelimme asiasta valmennusjohdon kanssa, ja oli hienoa, että tämä nyt toteutui. Roope, kuten monet muutkin urheilijamme ovat tehneet suuria henkilökohtaisia ratkaisuja uransa eteen. Tuen merkitys on suuri, mistä olemme kiitollisia.”

Pajulahti-team on Urheiluopistosäätiön ja Olympiakomitean yhteistyönä perustama olympiaurheilijoista koostuva ryhmä. Kaikki Pajulahti-teamin jäsenet tähtäävät lajissaan seuraaviin olympialaisiin ja hyödyntävät Liikuntakeskus Pajulahden harjoittelumahdollisuuksia. Pajulahti-teamin urheilijat saavat kukin vuosittain säätiöltä 4 000 euron suuruisen apurahan valmennusrahastoonsa. Voit lukea uutisen täältä.

Pajulahden valmennuskeskuksen johtaja ja varatoimitusjohtaja Tero Kuorikoski toteaa:

”Pajulahti-Team on yksi Urheiluopistosäätiön tapa tukea suomalaista huippu-urheilua. Roope Korhosen valinnan myötä tiimi täydentyy lupaavalla judokalla ja toivon niin urheilijalle itselleen kuin judolle lajina myötätuulta kohti Pariisia ja muitakin tärkeitä kilpailuja. Hienoa, että Pajulahti voi olla tässä matkassa tukena.”

Roope Korhonen kommentoi valintaansa Pajulahti Teamiin seuraavasti:

Roope Korhonen”Olen todella kiitollinen ja on hienoa päästä osaksi Pajulahti Teamia. Tuen ansiosta pystyn käymään enemmän ulkomaan kisoja ja leirejä. Tuesta on todella paljon hyötyä tulevassa vuosibudjetissa.”

Roopen loppu- ja alkuvuoden suunnitelmat menivät tosin uusiksi Tanskan leirillä viime viikonloppuna:

”Minulla meni vasemmasta polvesta eturistiside poikki ja tästä johtuen loppuvuosi ja ensi kevät tulee menemään polven kuntoutuksen merkeissä.”

Vastoinkäyminen ei kuitenkaan himmennä nuoren miehen menestysnälkää ja tavoitteita. Hän haluaa nähdä loukkaantumisen mahdollisuutena kehittää niitä judossa tarvittavia ominaisuuksia, joihin ei kilpailukaudella ole samalla tavalla tilaisuutta ja aikaa.

Roopen viesti nuoremmille judokoille on, että kova harjoittelu, usko omaan tekemiseen ja halu menestyä ovat tavoitteiden saavuttamisen kannalta tärkeitä asioita. Hän iloitsee siitä, että urheilijoihin panostetaan myös Judoliiton taholta:

”Top Teamillä on tällä hetkellä todella mahtavat olosuhteet treenata Urhea-hallissa ammattitaitoisten valmentajien kanssa, jotka haluavat viedä urheilijoita eteenpäin urallaan.”

Tiedustelut valmennuspäällikön loman aikana 18.11.-30.11.

Judoliiton valmennusvaliokunnan puheenjohtaja Mika Mukkula
mika.mukkula@judoliitto.fi
040 520 5487


Urheiluopistosäätiön urheilija-apurahat ovat juuri käsittelyssä ja ne julkaistaan joulukuun aikana. Urheiluopistosäätiö pääsee ensi vuonna jakamaan ennätyspotin liikuntaan ja urheiluun säätiön täyttäessä 70 vuotta!


Judokoiden kannattaa seurata myös seuraavia mahdollisuuksia ensi syksyä silmällä pitäen, sillä

Pääkaupunkiseudulle on tulossa myös Pajulahden ja Kisakallion yhteinen koulutuskeskittymä liikuntaneuvojakoulutukseen eli toisen asteen koulutus, jossa Urhea on yhteistyökumppanina. Tämä koulutus alkaa jo syksyllä 2022. Pääpaino on palvella erityisesti huippu-urheilijoita. Tieto löytyy täältä.


Artikkelin kuvat: Taina Saha, Ossi Pietiläinen