Mikä MoveSensei on?

MoveSensei on älypuhelimessa toimiva, virtuaalinen oppimisympäristö judoheittojen opetteluun. Sen avulla heittojen nimiä ja vaiheita opiskella itsenäisesti. MoveSensei on tarkoitettu judokalle, joka haluaa kehittää tekniikkaa aktiivisesti ja seurata omaa kehittymistään pelillisen sovelluksen avulla. Näin judosalin ulkopuolellakin voi perehtyä helposti judoon, vaikka bussia odottaessa, kun sovellus kulkee omassa kännykässä.

MoveSensei auttaa hahmottamaan voimien suuntia ja niiden liikkeiden vaiheisiin voi perehtyä itsenäisesti ja oman aikataulun mukaan. Kun perustekniikat ovat hallussa, niin heittojen suorittamisnopeutta voi tehostaa, kuten judon peruskurssilla- ja jatkoryhmissäkin. MoveSensei toimii hyvin esimerkiksi vyökokeeseen valmistautumisen tukena ja harjoitusten välissä itseopiskeluun. Nopeudessa voi aina haastaa muita käyttäjiä ja päästä keikkumaan tilaston kärkeen tehokkaimmalla Ipponilla. MoveSensein kehittäjä on  judovalmentaja Antti Renko, joka on perehtynyt judon biomekaniikkaan ja hyödyntänyt sovellustyössä insinööriosaamistaan ja ymmärrystään judosta ja sen oppimisesta.

MoveSensei on ladattavissa maksutta sovelluskaupasta ja judoseurat voivat luoda omia virtuaalidojojaan ja tarjota judon harrastajille lisäpalvelua helposti ja tehokkaasti. MoveSensei kehittyy koko ajan käyttäjäpalautteen mukaan. Syyskuussa sovellusta päivitettiin lisäominaisuuksilla, jolloin heittoja tehdään eri suunnista ja liikkeessä huomioiden vastustajan liikkeet. Graafiikka kehittyy myös koko ajan. Judoseurat voivat luoda jäsenilleen oman klubinäkymän ja saada dojolle mm. seuransa logon seinälle. Ohjaajat ja judo-opettajat voivat hyödyntää sovellusta mm. harjoituksiin valmistavilla ennakkotehtävillä. MoveSensein avulla judoon voi tutustua myös lajista ja urheilusta kiinnostunut kaveri, vanhempi tai sukulainen. Näin sovellus toimii myös jäsenhankinnan tukena ja tarjoaa judokan lähipiirille osallistumismahdollisuuksia.

Lue lisää aiheesta Judolehden artikkelista ältä.

Suomen Judoliitto on MoveSensein kumppanina matkalla kohti kansainvälistymisen askeleita viestimällä tästä suomalaisesta innovaatioista eteenpäin judoseuroille ja yhteistyökumppaneilleen. Urhea on lähtenyt jo mukaan yhteistyöhön. Kuka tahansa voi käydä tutustumassa judoon Urhean-hallin virtuaalisalissa tai kerrata siellä judotekniikoitaan. Voit kirjautua dojolle, kun käytät klubikoodia FIN_1820.

Tutustu myös, miten Tampereen Judo on hyödyntänyt MoveSensein virtuaalisalia seuransa toiminnassa. Judoseura on nostanut dojon seinälle olympiajudokoiden Juho Reinvallin ja Nina Koivumäen selkämerkit.

Lue artikkeli ja toimintaohjeet aiheesta täältä.

Lataa puhelimeesi MoveSensei maksutta sovelluskaupasta. Sen käyttö perusominaisuuksin on ilmaista. Jos haluat personoida omaa hahmoasti tai hankkia päivä- ja viikkotehtäviä, niin tällöin maksat pientä korvausta lisäominaisuuksista. MoveSenseitä vois siis käyttää kaikki, joilla on älypuhelin ja sovellus.

Kokeile, että hallitsetko jo kaikki heitot ja niiden nimet tai kilpaile muita sovelluksen käyttäjiä vastaan nopeimmasta heitosta! Iloa judon oppimiseen toivottaa Judoliitto!