Alle 21-vuotiaiden Poznanin Euroopan Cupiin osallistui viikonloppuna runsas 400 urheilijaa 24 maasta. Suomi oli mukana isolla, 11 ,urheilijan joukkueella.

Suomen joukkueesta parhaiten onnistuivat Anni Narva sijoittumalla viidenneksi voittaen neljä ottelua sekä Teo Yliruusi sijoittuen yhdeksänneksi voittaen kolme ottelua. Kasperi Niemenkari voitti kaksi ottelua,  Louna-Lumia Seikkula sekä Emma Krapu molemmat yhden ottelun. Muu joukkue taisteli hyvin, mutta ei saanut tällä kertaa otteluvoittoja. Kuitenkin arvokasta ottelukokemusta kertyi kaikille.

Ohessa urheilijoiden kommentit otteluistaan:

Perttu Hurskainen -66kg: Kisat olivat ensimmäinen European Cuppini, paljon on vielä kehitettävää mutta pieniä onnistumisiakin tuli.

Joonatan Kujanhaara -66kg: Eka matsi meni hyvin siihen asti että tuomari päätti liittyä peliin ja ottaa saadun wazarin pois, jonka jälkeen alamäki alkoi.

Kasperi Niemenkari -66kg: Sain ensimmäiset EJU Cup otteluvoitot eli kisat meni ihan jees.

Jere Rankinen -73kg: Matsiin valmistautuminen oli hyvä. Otteiden haussa olin särmänä, mutta paikan avauksessa ja heittoon sitoutumisessa parannettavaa.

Teo Yliruusi -81kg: Olen ihan tyytyväinen tämän päivän judolliseen esitykseeni, vaikka lopputulos jäi harmittamaan. Tästä hyvä jatkaa eteenpäin kotitatamille ja leireille jossa käännetään heikkoudet vahvuuksiksi. Hyvää coachaamista valmentajilta ja kannustamista joukkueeltamme koko päivän.

Pyry Westermarck -90kg: Kisoihin valmistautuminen sujui hyvin, mutta suoriutuminen matsissa ei mennyt odotetulla tavalla. Omat yritykset jäivät vajaiksi, vaikka otetaistelu ihan sujui.

Ida Mäkinen -63kg: Ensimmäiseksi Eurooppa Cupiksi sain hyvää ottelukokemusta, vaikka mulla olikin vain yksi ottelu. Vastassa oli ranskalainen Loriane Bruhl, joka otteli vahvalla hidarikahvalla. Onneksi leirillä pääsee kuitenkin ottamaan paljon randoria ja saamaan lisää hyvää kokemusta.

Louna-Lumia -63kg: Otteluita tuli kaiken kaikkiaan kolme, kaksi tappiota ja yksi voitto. Otteleminen oli monipuolista ja fiksumpaa kuin aikaisemmin. Sain tehtyä yrityksiä eri tekniikoilla ja olen tyytyväinen siihen, että sain niistä myös pisteen arvoisia heittoja.

Anni-Olivia Narva -70kg: Matsit meni eilen hyvin, oli hyvä valmistautuminen ja keskittyminen ja sain ittestäni hyvin irti. Voin olla tyytyväinen että pääsin mitali otteluihin asti ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Unna Teppo -70kg: Vastassa oli Iso-Britannian Madeleine Young. Ottelun alussa otteet oli hallussa, mutta Young sai sitten heitettyä ipponin arvoisesti ja matsit päättyivät siihen.

Emma Krapu -78kg: Matsaaminen ei tuntunut hyvältä. Kisoihin valmistautuminen ei ollut optimaalinen, eikä matseissa saanut omaa osaamista tuotua tarpeeksi esille.

Kilpailuissa valmentajina toimivat Sami Salonen sekä Judoliiton 3-tason valmentajakoulutuksessa mukana opiskeleva Samuli Markkanen. Heidän näkemyksensä joukkueen otteista oli seuraava:

”Urheilijoiden erilainen kansainvälinen ottelukokemus näkyi otteluissa. Osa oli mukana ensimmäistä kertaa ja luonnollisesti silloin jännitystäkin oli enemmän, kun taas joukkueen kokeneemmat urheilijat saivat enemmän irti osaamistaan ja sitä kautta enemmän otteluvoittoja. Harmillista oli muutamassa ottelussa wazarin johtoaseman menettäminen ja vaihtuminen ippon-tappioon varomattomalla hyökkäämisellä johtoasemassa.

Onnistuimme joukkueena välttämään turhia varoituksia, kuten rajanylityksiä/mattoon vetoja. Lisäksi olimme heti mukana otteissa ja pääsimme sitä kautta kunnolla kamppailemaan ottelujen voitosta. Erityisen ilahduttavaa oli urheilijoiden toimiminen yhdessä ja muiden äänekäs kannustaminen, joka toikin selvästi lisää virtaa ottelijoille.”.

Joukkue jää Puolaan harjoittelemaan kisojen jälkeiselle kansainväliselle leirille.

Suomalaistuomareita turnauksessa edusti Veli-Matti Karinkanta ja Henri Mylly.

Kuvassa: Veli-Matti Karinkanta. Kuva EJU.