Viikonloppuna oteltiin Saksassa kahdella eri paikkakunnalla nuorten turnauksissa. Alle 18- ja 21-vuotiaat tytöt olivat kokoontuneet Bad Blankenburgiin Thuringen Pokal Cupiin. Vastaavasti pojat olivat koolla Bremenissä. Alla kisaraporttia turnauksista.

Viikonlopun parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Orimattilan Judoseuran Laura Hanhela, joka voitti sarjansan (U18 +70 kg) Thuringenissä. Ensimmäisessä ottelussa Lauralla vastassa oli paikallinen Nieweler Malin, jonka Hanhela voitti nopealla wazarin arvoisella soto-makikomilla joka jatkui sidontaan ja ipponiin. Toisella kierroksella vastassa oli kanadalainen Marianna Karas. Ottelu päättyi kahdella wazarin arvoisella suorituksella Hanhelan voittoon. Semifinaalissa vastassa oli hollannin Boersma Isa josta Hanhela vei voiton ipponilla ja matka jatkui finaaliin.

Finaalissa Plönhert Peppa toi tiukan vastuksen Hanhelalle, mutta Hanhela päätti ottelun ilmavalla harai-goshilla wazarin johtoasemasta.

”Matsi päivä oli oletettua helpompi mutta raskas”, kommentoi Laura paikan päältä.

Emma Krapu, Vantaan Jukara, otteli 5. sijalle U21-78 kiloisten sarjassa. Ensimmäiselle kierrokselle vastaan asettui lopulta sarjan voittanut Saksan Mathilda Sophie Niemeyer, jolle Emma kärsi tappion uchimatalla. Keräilyistä kolmen otteluvoiton kautta britistä, hollantilaisesta ja brasilialaisesta tie aukeni pronssimatsiin. Pronssimatsin kuitenkin nimiinsä vei Hollannin Linde Hanstede, joten tuloksena 5. sija.

Tyttöjen joukkue Thuringenissä.

Tyttöjen otteluraportti

Essi Lappeteläinen u18-52 kg

Minulla oli vain yksi matsi joka kesti noin 6 min. Hävisin matsin 3 shidolla hollantilaiselle Adema Ciskalle. Ensimmäinen shido oli passiivisuus, toinen oli jaloista kiinni ottaminen ja viimeinen shido rajan yli astumisesta. Matsissa en saanut otettua omaa otetta melkein ollenkaan ja yrityksiä oli vähän. Sain hyvin blokattua vastustajani heittoja ja matossa sain pyöriteltyä häntä hieman. Ottelu olisi voinut mennä silti paremmin.

Laura Hakso U18-57 kg

Ensimmäisenä vastaan asettui Hollannin Mirte Leppers. Kovan kamppailun jälkeen tappio wasarilla ja kilpailupäivä jäi ensimmäiseen otteluun. 

Pihla-Maria Seikkula U18-57 kg

Ensimmäinen ottelu oli iso-britannialaista Kenady Rainea vastaan. Sain tehtyä hyvän kosoto-gaken josta ei kuitenkaan tullut pisteitä. Seuraavasta aloituksesta sain hyvä sumigaeshi yrityksen jonka jälkeen vastustaja onnistui kääntämään sidontaan pääsin kuitenkin pois ennen kun julistettiin pisteitä ja ottelu jatkui. Loppupuolella ottelua vastustaja onnistui heittämään wasarin arvoisesti ura nagella. Seuravasta aloituksesta vastustaja sai hiha hiha otteen ja heitti toisen vasarin arvoisen polvi soden ja ottelu päättyi.

Ada Narva U18-63 kg

Ensimmäinen otteluni oli Zakrzewska Annaa vastaan. Anna sai ensimmäisessä aloituksessa paremmat otteen ja sai heitettyä wazarin arvoisesti lonkka heitolla. Anna sai heitettyä minut toiseen kertaan, kun lähdin yrittämään lonkkaheittoa. Hän sai tehtyä uranagen ja sai siitä ipponin. Matsit jäivät tällä kertaa yhteen otteluun.

Jenna Kuosmanen U18-63 kg

Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli saksalainen Sophia Matsiridi. Vastustaja oli sen verran heikompi ja sai lyhyessä ajassa erilaisia varoituksia kolme kappaletta. Toisessa ottelussa oli vastassa belgialainen Léah Rousseau. Hänelle sain tehtyä wazarin arvoisen heiton, mutta se hylättiin ja puolen minuutin päästä sama heitto uudestaan, josta ippon. Kolmannessa ottelussa vastassa oli hollantilainen Kim Van der Maas. Hän oli minua puoli päätä pidempi. Pystyssä hän ei esittänyt mitään ihmeellistä. Ja sitten rojahdettiin tatamiin ja hän matossa teki käännön ja otti sidonnan, jonka seurauksena hävisin. 

Isla Erkkilä U18-70 kg

Ensimmäisenä vastassa oli Saksan Forster Anna. Ja toisessa ottelussa vastassa oli Hollannin Bekhuis Guusje. Ottelut päättyivät ennen virallista otteluaikaa Erkkilän voittoihin. Poolin finaalissa vastaan asettui Belgian Bouvier Marielle, joka lopulta voitti matsin wazarilla. Keräilyssä vastassa oli Saksan Happe Lilli, joka voitti lopulta sidonnalla.

Louna-Lumia Seikkula U21-63 kg

Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli Saksalainen Sore Noemie. Ottelu ei kestänyt kauaa ja se päättyi omaan voittoon ipponilla polviltaan heitettyyn morote seio nageen. Toisessa ottelussa vastassa oli brittiläinen Isobel kitchen. Vastustaja oli selvästi käynyt läpi sen mitä teen. Siitä huolimatta ottelu alkoi vahvasti ja jo ensimmäisessä aloituksessa tuli melkein pisteen arvoinen suoritus. Päädyimme hiha-hiha- tilanteeseen, josta lähdin tekemään sodea mutta käänsin kouchi makikomiin. Hallinta ei kuitenkaan ollut riittävä. Hyviä mattotilanteita oli parikin kappaletta, joista juji- ja jalan irrotustilanne oli lähellä onnistua. Ottelu meni jatkoajalle ja tekeminen alkoi hyytyä ja toinen pääsi niskan päälle.  Jatkoaika matsin lopussa tuli sylitilanne, jossa väännettiin pitkään ja se päätyi lopulta kaverin eduksi, kun tämä koukkasi kouchilla taakse (7-0).

Unna Teppo U21-70 kg

Ensimmäinen matsi oli alankomaalaista Nuijten Kaylieta vastaan ja kesti koko otteluajan. Heti Ensimmäinen otteluni oli Zakrzewska Annaa vastaan. Anna sai ensimmäisessä aloituksessa paremmat otteen ja sai heitettyä wazarin arvoisesti lonkka heitolla. Anna sai heitettyä minut toiseen kertaan, kun lähdin yrittämään lonka heittoa. Anna sai tehtyä uranagen ja sai siittä ipponin. Matsit jäivät tällä kertaa yhteen otteluun.matsin alussa tuli kaksi varotusta alle, mutta sitten piste tuli osoto garilla ja matsi päättyi ajan loppuessa. Toisessa matsissa vastaan tuli brasilialainen Mari Hayse Da Silva. Matsi kesti alle minuutin päättyen vastustajan heittoon ja sidontaan. Kolmas ottelu oli australialaista Saya Middletonia vastaan. Saya sai tehtyä kuristuksen ja matsi päättyi.

Joukkueen valmennuksesta vastasivat Tuomo Seikkula ja Katri Kakko.

Pojilla Bremen Masters

Viikonloppuna oteltiin myös poikien perinteinen International Bremen Masters-turnaus, joka keräsi tuttuun tapaan lähes 800 ottelijaa kahtena päivänä U18 ja U21-ikäluokissa. Turnaukseen osallistui joukkueet muun muassa Japanista, Brasiliasta, Kanadasta, Australiasta ja Azerbaijanista. Varsinkin Japani ja Azerbaijan olivat vahvoilla joukkueilla mukana.

U18-ikäluokassa lauantaina Lucas Honkanen sarjassa -73kg voitti kaksi ja hävisi kaksi ottelua.

Sunnuntaina joukkueen koko kasvoi roimasti kun paikalle saapuivat myös U21-ikäluokan judokat. Teo Yliruusi sarjassa -81kg, Jesper Taavitsainen sarjassa -66kg ja Ville Kivelä sarjassa -73kg voittivat jokainen kaksi ottelua, mutta sen jälkeen voittoja ei tullut eikä sijoitusta. Daniel Orphanou ja Joonatan Kujanhaara sarjassa -66kg, ja Lucas Honkanen sekä Lenni Uro sarjassa -73kg jäivät tällä kertaa ilman otteluvoittoja. Tampereen Judosta mukana oli 4 hengen joukkue Jukka Ojanteen johdolla, mutta otteluvoittoja ei kertynyt tilille.

Valmentajina paikalla ovat U18 Olympiavalmentaja Eetu Laamanen ja Judoliiton Vok-3 tason opintoja suorittava Alvaro Riveros Gorriti Tampereen Judosta.

”Tiesin tason olevan erittäin kovan varsinkin ensimmäisen vuoden U21-ottelijoille. Sarjat ovat isot, osassa 70-80 ottelijaa, joten sinne mahtuu kaiken tasoista judokaa. Tämä on tärkeä kilpailu ja leiri meille sen kannalta, että saamme tuntumaa ikäluokan kärkiottelijoihin ja eri tyylisiin ottelijoihin kuten Azerbaijan, Japani, Brasilia ja Kanada. Junioreilta odotin parempaa tulosta kokonaisuutena mutta tällä kertaa näin ja työ jatkuu kohti seuraavia kisoja.” kommentoi Laamanen paikan päältä.

Molemmat joukkueet jäivät leireilemään kisojen jälkeen keskiviikkoon asti.

Poikien joukkue Bremenissä.