Samaan aikaan nuorten SM-kilpailujen kanssa, Suomea edusti viikonloppuna kolmen urheilijan ja yhden valmentajan joukkue Slovenian Celjessä, jossa oteltiin European Cup -turnauksessa. Kilpailussa olivat Turpal Djoukaev, alle 73 kg (Hämeenlinnan Judoseura), Roope Korhonen, alle 73 kg (Kajaanin Judokerho) ja Artur Kanevets, alle 90 kg (Tikkurilan Judokat). Valmentajana Judoliiton puolesta urheilijoiden tukena oli Jorma Korhonen.

Lauantaina kamppailtiin tiukkoja otteluita ja tuloksena Turpalin pronssi

Turpal Djoukaev otteli vakuuttavasti lauantaina voittaen kuudesta ottelustaan viisi. Tappio tuli poolifinaalissa Ukrainan Oleksandr Koshliakille, jonka jälkeen kamppailu keräilyotteluiden kautta kohti pronssia eteni varmoin ottein aina pronssiottelun voittoon, jossa kaatui Unkarin Szabo, jolle Korhonen kärsi aiemmin tappion. Djoukaev on ansiosta tyytyväinen päiväänsä ja hän kommentoi sitä seuraavasti:

”Tosiaan oli hyvä päivä, vaikka eka matsi olikin vähän tahmeempaa, mut sen jälkeen lähti rullaamaan! Vaikein matsi oli ensimmäinen ja makein otteluvoitto varmaankin brittiä vastaan tai sitten pronssimatsi. Päivä oli kokonaisuudessa hyvä sain paljon eri heittoja tehtyä.”

Samassa sarjassa Roope Korhonen voitti ensimmäisen kierroksen ottelunsa, mutta hävisi seuraavansa. Loukkaantumisen jälkeen ensimmäisessä kansainvälisessä kilpailussaan Roope pääsi ottelemaan neljä ottelua, joista nappasi kaksi otteluvoittoa.  European Cupissa on ns. pitkät keräilyt, jolloin hän pääsi jatkamaan tappiosta huolimatta keräilyotteluita vastustajan voitettua poolinsa. Lopullinen Roopen sijoitus oli 9. Korhonen luonnehtii itse, että kilpailu oli hyvä paluukokemus kansainvälisillä ottelutatameilla ja kisatuntuman hakemiseen.

Voit katsoa Turpalin ja Roopen tuloskaavion ja videot täältä.

(Kuva Turpal Djoukaevista: EJU/Rok Rakun

Sunnuntaina Arturille hopeaa jännittävän finaalin päätteeksi

Artur otteli päivän aikana viisi ottelua, joista neljä voittoa ja tappio täpärästi finaalissa Unkarin Roland Gozille. Kanevets otteli vakuuttavasti koko päivän voittaen kaikki finaalia edeltävät ottelunsa pääsääntöisesti otteluiden alkuvaiheessa. Mies totesi, että sai lauantailta hyvän lähdön omaan ottelupäiväänsä päästessään tukemaan joukkuekavereita niin tatamilla kuin sen reunalla:

”Meillä on ihan mahtava porukka täällä, joka tukee toisiaan. Sain valtavasti henkistä tsemppiä ja kannustusta omaan kilpailupäivään joukkuetovereilta.”

Hampaan koloon jäi harmittamaan finaaliottelun tappio, koska Kanevets koki hallinneensa ottelua, mutta sortui mielestään yliyrittämiseen, sillä hän lähti ajamaan kultamitalia itselleen kärsimättömästi ja sortui mielestään huonoon yritykseen, josta vastustaja pääsi kuittaamaan pisteet:

”Finaali oli ihan omassa hallinnassa, mutta tein ottelussa virheen, kun halusin voittaa vastustajani mahdollisimman nopeasti.”

Voit katsoa Arturin ottelukaavion ja videot Kansainvälisen Judoliiton (IJF) sivuilta täältä.

Podiumkuva Jorma Korhonen, Artur vasemmalla. Kuva EJU/Rok Rakun

 

Valmentajana reissulla ollut Jorma Korhonen on tyytyväinen nuorten urheilijoiden tekemiseen:

”Kyllähän tällaiseen kilpailuviikonloppuun on syytä olla tyytyväinen. Jokainen sai useita otteluita ja saatiin kaksi mitalia. Ottelupäivät olivat pitkiä eikä niistä huonokuntoinen selviäisi. Tällä porukalla on mahtava tiimihenki ja mikäs tässä on mukana ollessa! Täytyy todeta, että Rok Draksic (Judoliiton päävalmentaja) on tehnyt hienoa työtä urheilijoiden kanssa yhdessä henkilökohtaisten valmentajien kanssa.”

Lisää kamppailutreeniä joukkue saa kansainvälisellä leirillä lokakuun ensimmäisellä viikolla Celjessä.