Judon yläkoululeiritys kaudella 2022-2023

Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa ja osa Judoliiton valmennusjärjestelmää sekä judokan polkua. Leirityksen tarkoitus on auttaa nuoria urheilijaksi kasvamisen tiellä.

Haku Yläkoululeiritykseen päättyy 31.7.2022.

Leiritys on tarkoitettu 7-9 luokkalaisille eli U15- ja U18-ikäisille. Tavoitteena on rakentaa pohjaa monipuoliselle harjoittelulle sekä tukea ja tehostaa nuorten valmennusta ja opiskelua. Mukaan voi hakea eri puolilta Suomea.

”Yläkoululeirit ovat nuorimmilla luonnollinen askel Judoliiton valmennusjärjestelmään. Leirit ovat olleet suosittuja ja ryhmähenki hyvä. Niillä on saanut myös tehostettua kotisaliharjoittelua kouluvuoden aikana, koska leirit tapahtuvat arkena ja eivät vie aikaa viikonlopuilta”, toteaa Judoliiton valmennuspäällikkö Jaana Jokinen.

Vaikka leirityksen tavoitteena on rakentaa polkua, joka mahdollistaa tulevaisuudessa myös tien kilpajudokaksi, hakijoiden ei vielä tarvitse olla oman ikäluokkansa kärkeä. Halu kilpailla ja jonkinasteinen kilpailukokemus riittää.

”Yläkoululeirit ovat laadukkaita kokonaisuuksia ja yksi tärkeä osa on rakentaa valmiuksia elämänhallintaan. Opiskelun ja harjoittelun yhdistäminen sekä siinä riittävän levon, oikean ravinnon ja vuorokausirytmin merkitys on suuri, jotta arki sujuu ja myös opiskelut urheilun ohella edistyvät”, jatkaa Jokinen.

Tarpeellista tietoa

Lajiharjoittelussa toteutetaan Judoliiton valmennuksen linjauksia yläkouluikäisille. Painopisteenä on oman tekniikkaperustan kehittäminen ja laajentaminen tokuiwaza-perheeksi niin matossa kuin pystyssä sekä pystystä mattoon siirtymiset. Kyseessä ei siis ole pelkkä randorileiri, vaan omien vahvuuksien kehittämisestä kokonaisvaltaisesti.

Ominaisuusharjoittelussa ja elämäntaitojen opetuksessa noudatetaan Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman ohjeistuksia: opitaan arjen hallintaa, hyvän ravitsemuksen periaatteet ja levon ja unen merkitys sekä tutustutaan psyykkiseen valmennukseen. Apuna toimivat Olympiakomitean Kasva urheilijaksi -työkirjat, jotka sisältävät harjoitustehtäviä edellä mainituista osa-alueista. Lisäksi hyödynnetään myös muiden lajien kokeneiden ammattivalmentajien osaamista ja tuodaan monipuolisuutta harjoitteluun.

Harjoitusten ohella myös opiskellaan päivittäin ohjatusti ns. läksyperiaatteella. Tarvittaessa leirin ajankohtaan sattuvat kokeet voi suorittaa leirin aikana valvotusti.

Lukuvuoden 2022-2023 leiritykset

Judossa yläkoululeiritys on valtakunnallisesti keskitetty Liikuntakeskus Pajulahteen. Lisäksi Rovaniemen Santasport tarjoaa oman leirityspaketin pohjoisen alueen nuorille. Pajulahden Yläkoululeiriporukka vierailee kerran Santasportin Yläkoululeirillä Rovaniemen Samurai Cupin yhteydessä. Vastaavasti pohjoisesta saavutaan vierailulle Pajulahteen.

Leiri 1 / 5.-9.9.2022
Leiri 2 / 16.-19.10.2022 Santasport Rovaniemi – yhdessä Samurai-Cupin kanssa
Leiri 3 / 5.-9.12.2022
Leiri 4 / 6.-10.2.2023
Leiri 5 / 17.-21.4.2023

Kustannukset noin 328 euroa / 4 vrk:n leiri sis. majoituksen, ruokailut ja opetuksen materiaaleineen. Jokainen leiri laskutetaan osallistujalta erikseen. Huom. Urheiluopistosäätiö tukee vähävaraisten nuorten liikuntaharrastusta. Tukea on mahdollista hakea yläkoululeiritykseen. Lisätietoja Pajulahden sivuilta ja tarkemmin täältä.

Hakeminen

Leiritykseen haetaan Pajulahden sivujen kautta 31.7.2022 mennessä TÄÄLTÄ.

Hakijoiden tulee olla 2022-2023 lukuvuoden aikana 7.-9. luokan oppilaita, joilla vähintään 4. kyu judossa. Valinnoissa huomioidaan urheilijan taso, innostuneisuus ja sitoutuminen leiritykseen. Urheilijat valitaan elokuun alussa ja heille tiedotetaan valinnasta.

Lisätiedot:
valmennuspäällikkö Jaana Jokinen / 050 331 4640 TAI
alle 18-vuotiaiden nuorten olympiavalmentaja Eetu Laamanen / 050 479 9988