Judoseura Porvoon Shirokawa ja sen Tukijudo -ryhmä houkutteli Porvoon tatamille ja Liikuntakeskus Kraftverkiin lähes 60 sovelletun judon harrastajaa ohjaajineen 12.3.2022.

Porvoon Shirokawa/Tukijudo on lyhyessä ajassa noussut näkyväksi ja merkittäväksi toimijaksi kehitysvammaisille suunnatussa sovelletussa judossa. Seurassa sovellettua judoa vetää vuonna 2012 toimintansa aloittanut Tukijudo, joka on yksi seuran kahdeksasta ryhmästä. Shirokawan Tukijudoa emännöi ruskeavöinen Anu Stör, jonka jämpti ote harjoituksissa näkyy ja kuuluu, samalla kun toimintaa maustaa eteläsavolainen leppoisuus. Störin toiminta Tukijudon vetäjänä on huomattu Porvoota laajemminkin, sillä hänet valittiin äskettäin Suomen Judoliiton hallitukseen, jossa hän kuuluu myös eettiseen valiokuntaan. Tukijudo ei pidä toimintaansa piilossa neljän seinän sisällä, vaan avaa tataminsa ja treeninsä muiden nähtäväksi esimerkiksi Facebookissa ja Instagramissa. Katso Tukijudon FB- sivut täältä.

Tatamilla tehdään paljon harjoitteita, joissa on aina selvä linkki judon perustekniikoihin. Näin judoa opitaan mielenkiintoisten toistojen kautta ikään kuin huomaamatta. Lauantain leirillä judotekniikoihin oleellisesti liittyviin jalkapyyhkäisyihin haettiin vaivihkaa tehoa, tarkkuutta ja oikea-aikaisuutta erivärisillä, tennispallon kokoisilla pehmeillä palloilla. Joita piti koota yhteen jalkapyyhkäisyillä. Kun palloja oli paljon, tuli jokaiselle mukava määrä työtä oman jalkatekniikan tueksi. Myös erilaiset työntö- ja vetoharjoitukset liikettä vastustavan kaverin kanssa veivät joukkoa judon perustekniikoiden äärelle.

Lue lisää Porvoon leiriltä Ilkka Valtasaaren artikkelista Judolehdestä täältä.

Katso Ilkka Valtasaaren (Lahden Judoseura) ottamat kuvia alta.