Turun Judoseura järjesti yhteistyössä Judoliiton kanssa kansainvälisen judokilpailun 30.10. lauantaina Kupittaan palloiluhallissa Turussa. Tapahtuma oli ensimmäinen pandemia-ajan monikansallinen judokilpailu Suomessa, mikä vaati järjestäjältä hyvää ennakosuunnittelua ja mahdollisuuksia reagoida muuttuviin tilanteisiin.

Kilpailupäivän jälkeen sunnuntaina 31.10. järjestettiin leiripäivä, jossa kahdet judoharjoitukset Judoliiton slovenialaisen päävalmentaja Rok Draksicin johdolla. Mukaan leirille oli jäänyt kilpailutapahtuman jälkeen vielä yli 60 innokasta judokaa, jotka pääsivät hiomaan taitojaan Euroopan mestarin opissa. Tatamilla nähtiin osallistujamaiden hallitsevia, kansallisia mestareita kamppailemassa keskinäisestä paremmuudestaan. Lisäksi mukana oli myös alle 15-vuotiaita nuoria, jotka ovat kiinnostuneita urheilu-urasta judon parissa ja pääsivät haastamaan leirirandoreissa kokeeneempiaan.

Finnish Judo Openissa nähtiin kansainvälistä väriä aina Hongkongista saakka, josta naisten maajoukkueen urheilijoita oli harjoittelemassa Turussa lokakuun puolivälistä alkaen.  Koronapandemia oli verottanut kilpailutapahtuman osallistujia, mutta mukana oli 140 ottelijaa ja päivän aikana nähtiin yhteensä 209 ottelua. Kilpailijoita oli yhteensä 33 eri judoseurasta. Suurin yksittäinen joukkue tuli Islannista (29 kilpailijaa) ja heiltä oli mukana myös tuomareita, kuten myös Ruotsista. Myös Virosta oli laaja osanotto tapahtumaan, mutta kilpailijoita oli myös Venäjältä, Latviasta ja Tanskasta Hongkongin lisäksi. Kauimmaiset kotimaan matkaajat olivat saapuneet Rovaniemeltä. Yleisölle riitti judoviihdettä lähes 8 tunnin ajan, kun klo 12 alkuun päässeet kilpailut jatkuivat liki 20 saakka palkintojuhallisuuksineen.

Katso kilpailutulokset täältä. Results here.

Kaikki tapahtuman kuvat löydät tästä linkistä. All FJO photo files from here.

Kuvat Taina Saha ja Risto Saha – vapaasti käytettävissä mediassa.

Mainitse kuvalähde: judo.fi/nimi tai Judoliitto/Saha.

Free to publish – use the graph data when publishing: judo.fi/name or Finnish Judo Association/Saha.

Palkintokuvia täältä – Medal ceremony photos here


Turun Judoseuralle tapahtuma oli mittava ponnistus kaikkine pandemian ja tilahaasteiden asettamien muutosten vuoksi, sillä kilpailu päästiin rakentamaan halliin vasta tapahtumapäivän aamuna. Finnish Judo Open on eliittikilpailu, jonka kansainvälinen luonne asettaa aina omat haasteensa kilpailupäivän sujuvuudelle, tuomareiden tasovaatimuksille ja mm. lääkintätiimille. Turun Judoseura osoitti, että sen ammattimainen, mutta vapaaehtoisvoimin toteuttama kilpailukoneisto toimii muuttuvissa tilanteissa ja ennakoimattomien haasteiden keskellä.

Kilpailupäällikkö Kari Matikka ja Turun Judoseuran toiminnanjohtaja Kari Laaksonen saattoivat jo sunnuntaina hymyillä helpottuneena, kun tatamit vielä paukkuivat iloisesti judoheittojen voimasta. Halli näytti täyttävän tarpeet ja urheilijat olivat tyytyväisiä tapahtumaan sekä sen järjestelyihin. Ensi vuonna Kupittaan halli toivottavasti pääsee täyttymään kansainvälisistä ja paikallisista judofaneista, jotka haluavat nähdä taidokasta judoa ja monikansallista judoa, joka on maailman laajimmalle levinnyt kamppailulaji.

Turun Judoseuran järjestäjät ja Rok Draksic

Kilpailupäällikkö Kari Matikka, Judoliiton päävalmentaja Rok Draksic ja Turun Judoseuran toiminnanjohtaja Kari Laaksonen, kuvaaja Erik Söderlund