Judokat kamppailevat Itämeren alueen herruudesta Orimattilasta 4.-5.12.2021

Kotimaan kilpailukausi huipentuu tulevana viikonloppuna Orimattilan kansainväliseen judoturnaukseen, kun paikalle odotetaan kilpailijoita vähintään 13 eri maasta. Tapahtumassa noudatetaan AVI:n alueellisia kokoontumisrajoituksia ja tästä syystä kilpailuun ja leirille tulevilta edellytetään koronapassia tai vastaavasti kilpailijat testataan ennen ilmoittautumista.

Kaksipäiväiset kilpailut kokoavat nuorten ja aikuisten ikäluokat mittelemään Itämeren alueen herruudesta. Tapahtumaan on ilmoittautunut jo yli 500 kilpailijaa, mikä on huikea saavutus, sillä pandemia-aikana ei juuri suurempia kilpailuja ole missään nähty.

Kaukaisimmat kilpailijat tulevat Israelista, yksittäisiä urheilijoita on ilmoittautunut jopa Brasiliasta. Isoilla joukkueilla tapahtumaan on tulossa urheilijoita Virosta, Tanskasta, Ranskasta, Saksasta, Norjasta, Ruotsista ja Norjasta sekä muutama urheilija Islannista, Itävallasta ja Venäjältä.

Loppuvuoden judotapahtuma huipentuu Suomen Itsenäisyyspäivän juhlaleirille, jonka päävetäjänä on Suomen Judoliiton slovenialainen päävalmentaja Rok Draksic tiimeineen.

Tapahtuman laadukas maine on kiirinyt Keski-Eurooppaan ja vaatinut Orimattilan Judoseuralta vuosien pitkäjänteisen työn. Seuran puheenjohtaja Tero Rönkkö toteaa, että tänä vuonna tapahtumassa on poikkeuksellisen paljon ulkomaisia kilpailijoita, jotka janoavat kovia kansainvälisiä tapahtumia:

– Koronapandemian vuoksi erityisesti nuorempien judokoiden mahdollisuudet judotaitojen testaamiseen kilpailutilanteessa ovat olleet vähissä, hän toteaa.

Hämmästyttävää on, että kaamosaikaan, keskelle Päijät-Hämeen maaseutua 16.000 asukkaan kaupunkiin halutaan matkata tuhansien kilometrien päästä. Kokemus on varmasti monelle ainutlaatuinen ja vähintäänkin eksoottinen.

TURVALLISUUSOHJE

Tapahtumassa edellytetään yleisöltä koronapassia. Kasvomaski on pakollinen kaikille ja yleisötilat on erotettu kilpailijoista ja turvaetäisyyksiä noudatetaan. Orimattilan Judoseura toimii tässä vastuullisesti, jotta kaikkien paikalle tulevien turvallisuus taataan. Mikäli joltakin kilpailijalta tai valmentajalta puuttuu koronapassi, niin paikan päällä onnistuu vielä testaaminen antigeenitestillä hintaan 10 e/kpl.

Lippujen hinnat

Päivälippu kisakatsomoon         LA                           10 euroa

Päivälippu kisakatsomoon         SU                          10 euroa

Alle 10-vuotiaat ilmaiseksi

Yli 16-vuotiailta edellytämme koronapassia, mikä tarkastetaan ennen sisäänpääsyä. 

Kisapaita XS – XXL                                     15 euroa  –  Paikalla myös PEDADO:n myymälä

Kaikki maksut , kortilla tai käteisellä – Liput ostetaan infopisteestä

Tervetuloa tutustumaan judoon ja sen loppuvuoden tapahtumahuipennukseen Orimattilaan!

Aikataulu ja lisätiedot:

Aikataulu täältä.

Kilpailukutsu täältä.

Ilmoittaudu kilpailuun viimeistään 30.11. täältä.

Mediaa pyydetään ilmoittautumaan etukäteen: judo@orimattilanjudo.net tai

puhelimitse Orimattilan Judoseuran puheenjohtaja Tero Rönkölle: 044 551 5544.