Lounais-Suomen alueen kuulumisia aluepäällikkö Ansku Paavilaisen kynästä

Aluepäällikkö Ansku PaavilainenLounais-Suomen judoseuroissa syyskausi on pyörähtänyt käyntiin hiljalleen ja jäsenhankintaa tehdään edelleen. Kaikissa seuroissa jäsenhankinta ei ole lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin, mutta joissakin seuroissa taas uusia tulijoita kursseille on ollut hyvin. Osa seuroista oli varovaisia mainonnan suhteen, koska koronaluvut ovat olleet paikoin korkeat Lounais-Suomessa ja elokuussa moni asia oli vielä epäselvää rajoitustenkin suhteen.

SuomiSport -uudistus aiheutti keskustelua alueen Whatsapp- ryhmässä ja yhdessä pohdittiin keinoja, miten saada asia haltuun. Kiitos Judoliitolle aiheeseen liittyvien koulutusten järjestämisestä.

Yhteistapahtumat vauhdissa 

Tapahtumia Lounais-Suomen alueella on jo järjestetty ja niitä on tulossa lisää syksyn aikana. Elokuun lopussa Raumalla oli Judon perusteet- kurssi ja alustavasti on käyty keskustelua toisen samanlaisen järjestämisestä jossain kohtaa kautta. Syyskuun lopussa järjestettiin Porissa alueleiri, johon osallistui 46 judokaa ja tatamin laidallakin pyörähti useampi entinen tai nykyinen judoaktiivi. Leirille osallistui judokoita lähes koko alueelta – ainakin Pori, Rauma, Uusikaupunki, Raisio, Loimaa ja Somero olivat edustettuina. Vetäjänä leirillä oli Kristian Vainio, Karri Leino ja Taru Petäjä sekä aluepäällikkö itsekin.

Voit lukea Marko Hiltusen kirjoittamia leirikuulumisia ja katsella Mervi Hiltusen ottamia kuvineen judoseura Wasedan sivuilta tästä.

Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna alueen seurat järjestivät yhteisen salikisan pienemmille ja judon aloittaneille ryhmille samaan aikaan, kun nuoret kamppailivat SM-kilpailuissa. Voit lukea tarinaa tapahtumasta täältä. Lokakuussa,  16.10. järjestetään alueen nuorille leiripäivä Raumalla. Isompien junioreiden harjoituksista vastaa Marko Hiltunen ja pienempien harjoituksia ohjaavat Karri Leino ja Taru Petäjä. Judosalin koko rajoittaa osallistujamäärää molemmissa ryhmissä 30 judokaan.


Finnish Judo Open Turussa

Finnish Judo Open

Lokakuun lopussa on Turussa kansainvälisen tason Finnish Judo Open -kilpailu, johon on ilmoittautuneita kilpailijoita jopa Hong Kongista saakka. Kaikki kilpailuihin tulossa olevat ulkomaiset joukkueet eivät vielä näy Judoshiai-järjestelmässä, kuten joukkueet Islannista ja Ruotsista. Kilpailupäällikkö Kari Matikka kertoo, että Turun Judoseura järjestää Hong Kongin naisten joukkueelle kahden viikon leirityksen ennen FJO:a Alfan Dojolla. Joukkue jää myös kilpailun jälkeiselle leirille. Alustavasti leirin suunnitelmissa on aamuisin Ne-Wazaa ja illalla Turun Judoseuran treenivuorojen mukaisesti Tachi-Waza-painotteista harjoittelua. Lisätietoa leiristä saa leiriä organisoivalta Juha-Matti Salmelalta sähköpostitse: juhki.salmela@gmail.com.

Aluepäällikkö toivoo, että myös suomalaiset kilpailijat ilmoittautuvat innolla kisaan mahdollisimman pian, jotta ulkomaiset kilpailijat lähtevät tapahtumaan Suomeen asti. Ilmoittaudut tapahtumaan tästä linkistä.

Kilpailun jälkeisenä päivänä on Judoliiton päävalmentaja Rok Draksicin vetämä leiri, johon toivotaan kilpailijoiden osallistuvan runsain joukoin. Kokoontumisrajoitukset mahdollistavat nyt myös yleisön pääsyn tapahtumaan ja Turun Judoseura on avannut lippujen myynnin täällä.


Yhteistyöstä voimaa ja virtaa syksyyn!

Aluepäällikkö Paavilainen kertoo, että marraskuun alussa järjestetään Maskussa jo perinteeksi muodostunut Maskun salikisa, jossa eritasoiset ja vasta judouran alussa olevat judokat pääsevät mittelemään taitojaan. Katso kutsu salikisaan: Maskun Tempo_salikisat_kutsu_2021_1.

Alustavasti Masku on suunnitellut alueellista juniorileiriä alkuvuoteen.

Seurat ovat aktiivisesti kontaktoineet toisiaan seuravierailuiden puitteissa ja yhteistyötä on viritelty myös oman alueen ulkopuolisiin judoseuroihin. Judon ilosanomaa viedään koulujudon kautta ainakin Uudessakaupungissa eteenpäin ja koululla järjestettävää kamppailukerho-toimintaa on tulossa myös Raisioon. Kaarinan kaupunki oli myös alustavasti lähtemässä kamppailukerho-toimintaan, mutta perui harmittavasti osallistumisensa koronarajoitusten vuoksi.

”Aluepäällikön seuravierailut ovat käynnistyneet ja on ollut kiva päästä tapaamaan seurojen aktiiveja matolla sekä seurojen harrastajia. Aluepäällikön näkökulmasta katsoen aluetoiminta on Lounais-Suomen alueella lähtenyt hienosti käyntiin ja yhteistyön tekemisestä on tullut näkyvämpää. Seuroilta saadun palautteen mukaan aluetoiminnan järjestäytymisestä on ollut hyötyä seuroille ja seuran aktiivisille toimijoille. Tästä on hienoa lähteä eteenpäin ja nostaa katsetta kohti tulevaa”, summaa Ansku Paavilainen syksyn kuulumisia.

Kiitos kuulumisista ja kuvista aluepäällikkö Ansku Paavilainen ja judoperhe Hiltunen.