Suomen Judoliitto lähettää alle 21-vuotiaiden MM-kilpailuihin kolme judokaa. Kilpailut järjestetään jälleen tiukkaa covid19-protokollaa noudattaen 6.-10.10. Ne järjestetään tänä vuonna Italiassa, Sardinian saarella Olbiassa. Kilpailuun on ilmoittautunut urheilijoista yhteensä 495 urheilijaa 72 eri maasta. Naisia tapahtuman listoilla on 210 ja miehiä 285.

MM U21 tunnus

Suomea maailmanmestaruuskilpailuissa edustaa kolme lupaavaa nuorta judokaa:

  • Naisten alle 57 kg:n painoluokassa Pihla Salonen, Porin Fudoshin. Hän on saapunut Italiaan suoraan Portugalista, jossa on ollut valmistautumassa kilpailuun yhdessä sikäläisen maajoukkueen kanssa. Salonen on kamppaillut tänä vuonna Portugalin Coimbrassa hopeaa junioreiden European Cupissa. Pihlan ottelupäivä on torstaina 7.10. ja hänen sarjaansa on ilmoitettu 39 urheilijaa. Pihla ottelee tatamilla 3 ja se on päivän 17. ottelu. Salonen on maailmantilaston (World Ranking -57 kg, U21) sijalla 16 ja kohtaa ensimmäisessä ottelussaan Intian Chanambam Linthoin C-poolissa suoraan toisella kierroksella. Näet Pihla Salosen ottelukaavion tästä. 
  • Miesten alle 73 kg:n painoluokassa Suomea edustaa Turpal Djoukaev, Hämeenlinnan Judoseura. Djoukaev on junioreiden World Ranking -listalla sijalla 19. Djoukaev kamppaili pronssille viime heinäkuussa Junioreiden European Cupissa Prahassa ja oli 5. viikkoa ennen Coimbran Eurooppa Cupissa. Hänellä on alle 18-vuotiaiden EM-pronssia vuodelta 2018 ja viime vuonna hän saavutti pistesijan (5.) junioreiden EM-kilpailuissa.  Turpal ottelee myös torstaina 7.10. Hänen sarjaansa on 51 urheilijaa.  Ensimmäisessä, ensimmäisen kierroksen C-poolin ottelussaan Djoukaev kohtaa Kreikan Michail Tsoutlasvilin. Ottelu tapahtuu tatamilla 3 ja on päivän 4. ottelu. Turpalin ottelukaavio tästä.
  • Miesten alle 81 kg:n painoluokassa Eetu Ihanamäki, Nokian Judo. Tuore alle 21-vuotiaiden Suomen mestari Ihanamäki oli Luxemburgissa vajaa kuukausi sitten, alle 21-vuotiaiden Euroopan-mestaruuskilpailujen viides (5.). Eetu on Word Rankingin sijalla 15. Hänen kilpailupäivänsä on perjantaina 8.10. Sarjaassa on 44 kilpailijaa.  Eetu ottelee ensimmäisen kierroksen ottelussaan C-poolissa Hollannin Van Dijkiä vastaan, joka on maailmantilaston sijalla 18. Ihanamäki ottelee matolla 3, mikä on sarjan 3. ottelu. Eetun ottelukaavio tästä.

Valmentajana MM-kilpailuissa on mukana nuorten olympiavalmentaja Markus Pekkola.

Ottelut alkavat torstaina ja perjantaina paikallista aikaa klo 10 (Suomen aikaa klo 11).

Voit seurata live-lähetystä Kansainvälisen Judoliiton sivuilta täältä.