Nuorten SM-tulokset ovat selvillä

Porvoon Shirokawan järjestämät nuorten Suomen mestaruuskamppailut oteltiin lauantaina Porvoon urheiluhallilla. Vauhdikkaan päivän aikana kilpailtiin alle 18-vuotiaiden ja alle 21-vuotiaiden nuorten yksilökilpailut tyttöjen ja poikien sarjoissa.

Sunnuntaina 3.10. klo 10 alkaen Porvoon 50-vuotista judoseurataivalta juhlistettiin vielä joukkuekilpailulla, jonne yleisöllä oli vapaa pääsy ja tunnelma katossa. SM-voitosta kamppailivat Chikara (Helsinki), Koyama (Rovaniemi) ja Orimattilan Judoseura. Joukkuekilpailun kultaa vei Chikara, hopeaa Orimattilan ja Rovaniemen Koyaman joukkue jäi näin pronssille. Voit katsoa joukkuekilpailun pisteet täältä.

Toivo on herännyt ja taatusti jokainen läsnäolija nautti kilpailun tunnelmasta ja paikallisen judoseuran hyvin organisoiduista järjestelyistä. Shirokawalle on myönnetty Olympiakomitean Tähtiseura-tunnus pitkäjänteisestä ja laadukkaasta työstä lasten ja nuorten seuratoiminnan kehittämisessä ja tämä työ jatkuu edelleen.

 

SM-kilpailut poikkeuksellisesti syksyllä

Pandemian vuoksi perintisesti keväisin järjestetyt judon SM-kilpailut jouduttiin siirtämään keväältä syksylle. Porvoon SM-kilpailut kokosivat Suomen nuoret judotoivot yhteen valmentajineen ja huoltajineen kautta koko maan. Kilpailijoita tapahtumassa oli yhteensä 138 urheilijaa ja paikalle pääsi myös yleisö lieventyneiden koronarajoitusten myötä. Toteutunut kilpailu oli vasta toinen kotimaan judokilpailu tänä syksynä Orimattilassa poikkeusjärjestelyin toteutetun Samurai Cup -kilpailun jälkeen. Judoseurat ja Judoliiton valmentajat iloitsevat siitä, että judokilpailukausi on päästy aloittamaan ja vähitellen pystytään jo suunnittelemaan tulevaa toimintaa.

Otto FavenValmennuspäällikkö Otto Favén Judoliitosta toteaa, että kilpailuissa nähtiin paljon hyvätasoisia otteluita: ”Suurimmat koronakankeudet on karistettu Samurai Cupissa. Tietenkään ottelurutiinia ei ole vielä ehtinyt kaikilla paljon kertyä.”

Favén kannustaa kaikkia nuoria osallistumaan rohkeasti kilpailuihin, vaikka koronatauko olisi kilpailutuntumaa vienytkin. Valmennuspäällikkö muistuttaa, että nyt kannattaa hyödyntää lajiharjoittelumahdollisuudet rajoitusten hälventyessä.

”Suosittelen kaikille yläkouluikäisistä alle 21-vuotiaisiin Rovaniemellä järjestettävää nuorten judoviikkoa, johon on yhdistetty Samurai cup 4 -osakilpailu sekä yläkoulu- ja akatemialeiri.”  Lue lisää täältä.

Alle 18-vuotiaiden nuorten olympiavalmentaja Eetu Laamanen kertasi satojen seuraamiensa otteluiden jälkeen päivän antia ja oli innostunut näkemästään:

”Toivoin näkeväni hyviä otteluita ja judoa. Ihan selvästi kaikilla oli kautta linjan tekeminen ja otteluvarmuus parantunut Samurai Cupiin nähden, jossa näkyi vielä tietynlaista haparointia. Oli positiivinen yllätys, miten otteleminen oli parantunut. Oma viestini kaikille urheilijoille ja heidän tukijoikoilleen; valmentajille, vanhemmille ja judoseuroille on, että toivottavasti kaikki osallistuvat nyt ahkerasti tuleviin tapahtumiin. Kun saadaan mukavasti leirejä ja kilpailuja alle, niin siitä se taas lähtee!”

Laamanen sai SM-kilpaluita seuratessaan vahvistusta suunnitelmiinsa kehittämiskohteista, joita tullaan painottamaan syksyn leireillä erityisesti ”otejuttuja” petraamalla.

Ikäluokkaa ylempien eli alle 21-vuotiaiden nuorten olympiavalmentaja Markus Pekkola totesi myös, että otteleminen oli selkeästi parempaa kuin Samurai Cupissa:

”Se kertoo siitä, että kannattaa ehdottomasti hyödyntää loppuvuoden kotimaan tapahtumat harjoittelun tehostamiseksi ja kilpailutuntuman kehittämiseksi. Ilahduttavaa oli, että nuoremman ikäluokan urheilijat ottelivat ennakkoluulottamasti myös U21 ikäluokassa. Näin saatiin kilpailun kokonaistasoa nostettua.”

Alla vuoden 2021 judon Suomenmestarit nuorten ikäluokissa. Onnittelut kaikille! Tsemppiä ja treeni-intoa myös niille, joiden oli tyytyminen tänään himmeämpiin mitaleihin tai sijoituksiin, sillä seuraavalla kerralla voi olla jo Sinun päiväsi! Kaikki tulostiedot löytyvät Judoshiai-järjestelmästä.

Kuvia tapahtumasta löytyy myöhemmin Shirokawan Facebook-sivuilta ja verkkosivuilta ja linkit kuvakansioihin lisätään myös tähän uutiseen tapahtuman jälkeen.

Sami Erjansalon ottamat U18 -ikäryhmän palkintokuvat ja avajaisten valokuvat löytyvät tästä linkistä. Muista mainita kuvaaja kuvia julkaistessa.

Jos/kun lähetät valokuvia medialle, niin mainitse kuvalähde: Judoliitto/Sami Erjansalo.


Alle 18-vuotiaiden Suomen mestarit 2021 


Tytöt

alle 52 kg, Emma Kokkonen (Mikkelin Judo)

alle 57 kg, Riina Myllylä (Chikara)

63 kg, Ella Lavikainen (Lahden Judoseura)

yli 63 kg, Anni-Olivia Narva (Oulun Judokerho)

Pojat

alle 55 kg, Daniel Orphanou (Orimattilan Judoseura)

alle 60 kg, Rasmus Vauhkonen (Tampereen Judo)

alle 66 kg, Jere Rankinen (Vihannin Judo)

alle 73 kg, Lenni Uro (Hontai Judo)

alle 81 kg, Aleksi Hukkanen (Chikara, HKI)

yli 81 kg, Markus Redsven (Mikkelin Judo)


Alle 21-vuotiaiden Suomen mestarit 2021


Naiset

alle 52 kg, Elsie Wootten (Tampereen Judo)

alle 57 kg, Erika Vauhkonen (Chikara, HKI)

alle 63 kg, Ella Lavikainen (Lahden Judoseura)

alle 70 kg, Anni-Olivia Narva (Oulun Judokerho)

yli 70 kg, Katri Raveala (Chikara, HKI)


Miehet

alle 60 kg, Rasmus Vauhkonen (Tampereen Judo)

alle 66 kg, Joonatan Kujanhaara (Chikara, HKI)

alle 73 kg, Khirchla Khirchilashvili (Meido-kan, HKI)

alle 81 kg, Eetu Ihanamäki (Nokian Judo)

alle 90 kg, Artur Kanevets (Tikkurilan Judokat)

yli 90 kg, Markus Redsven (Mikkelin Judo)