Samurai Cup 3 Orimattilassa toteutettiin poikkeusjärjestelyin 28.8.2021 lauantaina

Uusien, tiukentuneiden koronarajoitusten myötä pääkaupunkiseudulla päätti Judoliiton kilpailu- ja sääntövaliokunta vaihtaa Samurai Cup 3-kilpailun Vantaalta Orimattilaan. Orimattilan Judoseura järjesti kilpailun alle kahden viikon varoitusajalla. Samurai cup aloitettiin U13 ja U15 ikäluokilla aamulla ja meno jatkui vauhdikkaana koko päivän alle 18-vuotiaiden ja aikuisten sarjoilla. Voit katsoa kilpailun tulokset täältä.

Kilpailupäivä oli pitkä ja intensiteetti korkealla, koska valtaosalla kilpailijoista edellisestä kisatapahtumasta oli kulunut jo kuukausia. Mika Mukkula (valmennusvaliokunnan pj) totesi, että kilpailut saatiin järjestettyä melko mukavalla ottelumäärällä.

”Nähtiin tiukkoja ja tasaväkisiä otteluita samassa kuplassa harjoitelleilta. Salikilpailut eivät koskaan korvaa oikeaa ottelupäivää”, Mukkula toteaa.

Etenkin aikuisten kilpailuissa oli nähtävissä, että Pajulahdessa maanantaina alkanut leiri oli vienyt tehoja. Moni vanhemman ikäluokan judokoista otteli myös normaali sarjaansa ylemmässä painoluokassa. Voit lukea artikkelin leiristä tästä.

Päivän pisin ja kenties uuvuttavin ottelu nähtiin miesten yli 90 kg: sarjassa, jossa Petteri Sulander (Meidokan/HKI) ja Markus Lambacka (Koyama/Rovaniemi) ottivat miehestä mittaa varsinaisen otteluajan jälkeen vielä noin kahdeksen minuuttia jatkoajalla,  kunnes Markus sai pistesuorituksen (miehet artikkelin kuvassa). Kovaa vääntöä nähtiin myös miesten alle 81 kg:n sarjassa, jossa edettiin jatkoaikaotteluihin tuttujen harjoitusvastusten kesken (Korhonen, Olin, Ihanamäki) lopulta Ihanamäen napatessa sarjavoiton.

Samurai cup 3 tuomarit

Pääset lataamaan Samurai Cupin valokuvia alla olevista linkeistä. Käytä kuvalähteenä: Judoliitto/kuvaajan nimi tai Judo.fi/kuvaajan nimi. Kuvat ovat korvauksetta judoseurojen ja median käytettävissä kaikessa viestinnässä.

Iltapäivän kuvia näet alla olevista linkeistä:

Aluepäälliköiden takit

Kuva: Sami Erjansalo

Paikalla olleet aluepäälliköt Tuomas Narva/Pohjois-Suomi ja Markku Ilvonen/Etelä-Suomen judo ry sekä Tuomas Rantanen/Kaakkois-Suomen judo saivat myös virallisen takin, joita luovuttamassa olivat Judoliiton puheenjohtaja Esa Niemi  ja Pentti Vauhkonen (aluetoimintavaliokunnan pj).


Alla aiemmin julkaistut tiedot kilpailujen erityisjärjestelyistä

Kilpailupaikalla tullaan toteuttamaan erityisjärjestelyitä vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

Järjestäjä noudattaa Judoliiton ja THL:n uusia ohjeita ja suosituksia. Jokaisella tapahtumaan osallistuvalla on velvollisuus minimoida ja ennaltaehkäistä taudin leviäminen. Katso info alta:

TOIMENPITEET KILPAILUPAIKALLA (Avin ja THL:n määräykset ja suositukset):

  • Jokaiselta mitataan lämpö ennen kilpailupaikalle saapumista.
  • Pajulahden leirillä oleville tehdään koronatestit Pajulahdessa.
  • Käsidesiä käytetään saavuttaessa ja sitä on saatavana kaikkialla tapahtuma-alueella.
  • Kilpailijoita pyydetään saapumaan tapahtumapaikalle vasta oman ikäluokan ohjelman mukaan.
  • Jokaisella pitää olla kasvosuoja ja sitä tulee käyttää koko tapahtuman ajan (poislukien lämmittely- ja kilpailutilanteet tatamilla ja palkintojen jako).
  • Jokaisen on pidettävä vähintään 2 metrin turvaväli, myös toimitsijoiden.
  • Vain kilpailijat ja tuomarit pääsevät alakerran ottelu- ja lämmittelyalueelle.
  • Valmentajista voidaan päästää tatamialueelle ne, jotka ovat ovat olleet omien kilpailijoidensa kanssa harjoittelutilanteessa lähikontaktissa.
  • Yleisöä ei päästetä kilpailupaikalle. Huoltajille on varattu erillinen paikka odottelua varten.
  • Alakerran ja yläkerran välinen kulkuliikenne on kielletty. Näin huoltajat ja urheilijat eivät ole tekemisissä kilpailun aikana keskenään ja vältetään altistumisia.
  • Kilpailijoita ja muita paikalle tulevia pyydetään poistumaan heti, kun omat ottelut ovat ohi tai palkinnot jaettu tai oma ryhmä otellut.
  • Ilmoittautuminen ja punnitus alla olevien ohjeiden mukaan PE ja LA.
  • Katso lisätietiedot koronaohjeista THL:n sivuilta tästä.

Lisätiedot Samurai Cup 3 kilpailupäälliköltä: Tero Rönkkö p. 044 551 55 44 tai tero.ronkko@orimattilanjudo.net.

Tästä vielä kilpailukutsu pdf-muodossa tulostusta varten. Samurai Cup Orimattila